Συνάντηση Δημάρχου Θηβαίων με την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Βοιωτίας

Μία συζήτηση εφ’ όλης της ύλης και ιδιαίτερα εποικοδομητική είχε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Γιώργος Αναστασίου με την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Βοιωτίας κα Αλεξάνδρα Χαραμή, στο γραφείο της στο Μουσείο, την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019.
 Στη σύσκεψη συμμετείχαν, επίσης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Σταμάτης Καλαμιώτης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Πάνος Βασιλείου, η Τμηματάρχης Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιολογικών Χώρων & Μουσείων κα Κυριακή Καλλιγά, η Τμηματάρχης Τεχνικού Τμήματος Αρχαιολογικών Έργων και Μελετών κα Μαρία Κωστάρα και οι Αρχαιολόγοι κυρίες Δήμητρα Οικονόμου, Αθηνά Παπαδάκη, Όλγα Κυριαζή και Εύη Τσώτα.
 Ο κ. Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί εκτενώς από το επιστημονικό προσωπικό της Εφορείας για τις προμελέτες και τις μελέτες που έχουν υλοποιηθεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως για το Πάρκο Μεταξιού, το Πάρκο στα Καστέλλια, την Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων, το απαλλοτριωμένο κτίριο “Ζιώμα” στις οδούς Κάδμου και Μπινιάρη, την πορεία των ενεργειών απαλλοτρίωσης των κτιρίων πλησίον της πλατείας Κεραμοπούλου, τις ενημερωτικές πινακίδες και τον φωτισμό των αρχαιολογικών χώρων κ.α.
 Παράλληλα, συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν τις στατικές μελέτες τόσο για την περιοχή της Αλυκής, όπου προ μηνών σημειώθηκε κατολίσθηση στην περιοχή της Ακρόπολις όσο και στην περιοχή του Καδμείου στο κέντρο της Θήβας προκειμένου να καθοριστούν οι ενέργειες συνδρομής του Δήμου στο έργο της Εφορείας.
 Τέλος, αναφέρθηκαν οι προτάσεις της Δημοτικής Αρχής για τη βελτίωση της προσβασιμότητας στο Μουσείο, όπως η δημιουργία χώρου πάρκινγκ, η επιθυμία για συμβολή των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου στον φωτισμό των αρχαιολογικών χώρων και στις ενέργειες τουριστικής προβολής. Από την Εφορεία, τονίστηκε επιπρόσθετα η ανάγκη για μελέτη κυκλοφοριακής σύνδεσης η οποία θα συμβάλλει στην μελέτη της ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων.
 Κατά τη διάρκεια της συζήτησης έγινε σαφές ότι στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η επιδίωξη ενός μνημονίου συνεργασίας μεταξύ Δήμου και Υπουργείου Πολιτισμού, που θα ενισχύσει τη στενή και αγαστή συνεργασία με την Εφορεία, στο πλαίσιο ανάδειξης των αρχαιολογικών χώρων και της καλύτερης προβολής του Αρχαιολογικού Μουσείου, ώστε να αναπτυχθεί περαιτέρω ο αρχαιολογικός τουρισμός, που θα αυξήσει την επισκεψιμότητα.
 Αμφότερες οι δύο πλευρές υποσχέθηκαν να είναι σε συνεργασία και συνεννόηση για τα επικείμενα έργα και συμφώνησαν ότι από κοινού μπορούν να γίνουν πολλές παρεμβάσεις που θα αλλάξουν την εικόνα όλου του Δήμου και θα αναδείξουν με τον βέλτιστο τρόπο τους αρχαιολογικούς χώρους, ιδιαίτερης και ξεχωριστής ιστορικής σημασίας.

θηβα

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget