Ευβοιωτικό Ράλλυ 2019 Με βραδινή Υπερειδική στους δρόμους της Θήβας!

Στο δεύτερο χρόνο του, ο πρωταθληματικός αγώνας που καθιερώνεται από το Σωματείο ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α. στις παλιές «ακροπολικές» Ειδικές του Ευβοϊκού Κόλπου και της Βοιωτίας, και φέτος μετονομάζεται σε Ευβοιωτικό Ράλλυ, επιφυλάσσει μια συναρπαστική εμπειρία: την εκκίνηση από την πλατεία της Θήβας και τη διεξαγωγή βραδινής Υπερειδικής Διαδρομής στους δρόμους της πόλης!
 Μάλιστα, η Υπερειδική Διαδρομή θα διεξαχθεί δύο φορές. Το βράδυ του Σαββάτου 5/10, αμέσως μετά την πανηγυρική τελετή της εκκίνησης -στην κεντρική πλατεία-, καθώς και το απόγευμα της Κυριακής, έπειτα από την τριπλή επανάληψη των ιστορικών Ειδικών Διαδρομών «Λουκίσσια» και «Πλατανάκι», οι οποίες συνθέτουν τον κορμό του αγώνα.
 Το σημείο εκκίνησης της Υπερειδικής θα βρίσκεται στο προαύλιο του εντυπωσιακού Αρχαιολογικού Μουσείου της πόλης. Στη συνέχεια οι αγωνιζόμενοι θα καλύπτουν 4,8 αγωνιστικά χιλιόμετρα μέχρι τον τερματισμό της δοκιμασίας, στο γειτονικό χωριό Αμπελοχώρι, και από εκεί θα επιστρέφουν στο Parc Ferme, στη Θήβα. Η Θήβα διαθέτει ένα από τα σημαντικότερα Αρχαιολογικά Μουσεία της Ελλάδας, με σπάνιες συλλογές στο είδος τους και πλήθος ευρημάτων από διάφορες ιστορικές περιόδους. Χαρακτηριστικό του γνώρισμα αποτελεί ο μεσαιωνικός πύργος του Saint Omer, που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Μουσείου (δείτε περισσότερα στο link: https://www.mthv.gr/).
 Η διεξαγωγή τριών loops των δύο Ειδικών Διαδρομών «Λουκίσσια» και «Πλατανάκι» από το πρωί μέχρι το απόγευμα της Κυριακής δίνει την πρόκληση 63 άκρως τεχνικών χιλιομέτρων στους αγωνιζόμενους – καθώς σε αυτά θα προστεθούν και τα 9,6 χιλιόμετρα των δύο επαναλήψεων της Υπερειδικής.
 Την Υπερειδική της Κυριακής 6/10 θα ακολουθήσει άμεσα η τελετή του τερματισμού, στη ράμπα που θα βρίσκεται επίσης στο προαύλιο του Μουσείου, και η απονομή των επάθλων στους νικητές, στο ίδιο σημείο. Η Θήβα θα φιλοξενήσει όλες τις εγκαταστάσεις της οργανωτικής επιτροπής της Ελληνικής Λέσχης Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής – που σημαίνει ότι εκεί θα βρίσκεται στο κέντρο και η γραμματεία του αγώνα, το Service Park και το Parc Ferme.
 Μέγας χορηγός του Ευβοιωτικού Ράλλυ 2019 είναι η «Texaco Tsellos», στη Θήβα. Την υποστήριξή του συμπληρώνει με την πολύτιμη βοήθειά του ο Δήμος Θηβαίων και η Κοινότητα Θήβας, ο Δήμος Χαλκιδέων και η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας και Εύβοιας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Επιπλέον, εξαιρετικά σημαντική ήταν η αρωγή του Δημοτικού Οργανισμού Θήβας και του Δημοτικού Οργανισμού Άθλησης, Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Χαλκίδας, ενώ, η Αστυνομική Διεύθυνση της Θήβας και της Χαλκίδας διευκολύνουν στο μέγιστο το έργο της οργάνωσης.
 Η διαδικασία δήλωσης συμμετοχής έχει ξεκινήσει, μέσω του Συστήματος Διαδικτυακής Διαχείρισης Αγώνων της ΟΜΑΕ (www.e-omae-epa.gr) και θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 30 Σεπτεμβρίου.
 Συμπληρωματικός Κανονισμός
Σημειώνεται, όσον αφορά στα Ιστορικά αγωνιστικά αυτοκίνητα, ότι παρότι ο αγώνας δεν προσμετρά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Ιστορικών, οι αγωνιζόμενοι των Ιστορικών που θα θελήσουν να δηλώσουν συμμετοχή στο Ευβοιωτικό Ράλλυ 2019 θα έχουν δική τους κατάταξη, και θα αποδοθούν τα αντίστοιχα έπαθλα – όπως προβλέπεται από τον Κανονισμό.

θηβα

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget