Η Λαϊκή Συσπείρωση Θήβας για την χρηματοδότηση εννέα έργων από την περιφερεια Στερεάς

Με πρόσφατο δελτίο τύπου, η Δημοτική Αρχή της Θήβας διαφημίζει την έγκριση χρηματοδότησης εννέα έργων από την αντίστοιχη περιφερειακή αρχή της Στερεάς. Μάλιστα ο Δήμαρχος ευχαρίστησε και προσωπικά τον κ. Μπακογιάννη, κάνοντας λόγο για έργα που σχεδιάζονται και ιεραρχούνται με βάση συγκεκριμένο όραμα.
 Οι εξαγγελίες έργων δυόμιση μήνες πριν τις πολλαπλές εκλογές δεν προσφέρονται για ασφαλή συμπεράσματα. Ειδικά όταν συγκεκριμένες δυνάμεις κρίθηκαν επί σειρά ετών σε διάφορα επίπεδα.
 Η εμπειρία των τελευταίων εννέα χρόνων έδειξε ότι ο σχεδιασμός και το όραμα δημοτικών και περιφερειακών αρχών δεν περιέχουν μια σειρά απόλυτα αναγκαίων έργων για την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα των λαϊκών στρωμάτων της περιοχής μας.
 Ταυτόχρονα, ο προσανατολισμός της κρατικής και κοινοτικής χρηματοδότησης επιβεβαιώνει ότι ακριβώς το ίδιο ισχύει για την Ευρωπαϊκή Ένωση, τη σημερινή κυβέρνηση και τους προκατόχους της.
 Μερικά μόνο παραδείγματα:
 Χιλιάδες εργαζόμενοι περνάνε καθημερινά από δρόμους και κόμβους καρμανιόλες, όπως η οδός Θήβα – Μελισσοχώρι – Καπαρέλλι – Λευκτρα, η οδός Θήβα – Ριτσώνα, ο κόμβος στο Μιχαηλίδη, το Κοντίτο και το Καναβάρι. Η ανακατασκευή τους με σύγχρονες προδιαγραφές, αν και ανήκουν στην άμεση αρμοδιότητα της περιφερειακής αρχής, δεν ήταν στις προτεραιότητές της. Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση φρόντισε να κλείσει μία από τις τελευταίες προσβάσεις στην Εθνική Οδό, αυτή στο ύψος του 90, για να μη χάσει κέρδη η Νέα Οδός.
 Εκατοντάδες μαθητές της Θήβας κάνουν μάθημα σε απαράδεκτα σχολικά κτήρια, ωστόσο η χρηματοδότηση κατασκευής νέων και ασφαλών κτηρίων δεν περιλαμβάνεται στην ανάπτυξη που έρχεται.
 Οι κάτοικοι της Δημοτικής Ενότητας Πλαταιών ακόμη περιμένουν την κατασκευή του βιολογικού καθαρισμού, ο οποίος έχει ανακοινωθεί ήδη πριν τον Καλλικράτη. Αντίστοιχα, οι κάτοικοι των Βαγίων έχουν νερό στο σπίτι τους - όταν δε χαλάει το δίκτυο - το οποίο περιέχει εξασθενές χρώμιο.
 Κι όμως, στην περιοχή μας χορεύουν πολλά εκατομμύρια ευρώ, όπως στην περίπτωση της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στη Θήβα, που θα κοστίσει πάνω από 15 εκατομμύρια. Ή της ΒΙΠΕ Οινοφύτων, όπου οι βιομήχανοι θα ανταμειφθούν με εκατοντάδες εκατομμύρια με σκοπό να ελέγχουν οι ίδιοι εάν και πόσο ρυπαίνουν.
 Εννιά χρόνια κρίσης έφεραν το λαό σε πολύ χειρότερη θέση από πριν, οι ανάγκες για έργα πρώτης προτεραιότητας για τη ζωή του αυξήθηκαν κατά πολύ.
 Στη σημερινή φάση, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, μαζί με τις τοπικές αρχές που ακολουθούν πιστά την πολιτική τους, σχεδιάζουν μία ανάπτυξη με ολοένα μεγαλύτερα κέρδη για τους επιχειρηματικούς ομίλους και ψίχουλα για το λαό. Αυτή η «ανάπτυξη» ιεραρχεί έργα εκατομμυρίων για τους ομίλους, σε βάρος εκείνων που αποτελούν απόλυτη ανάγκη για το λαό.
 Απέναντι στη μιζέρια που μας ετοιμάζουν, οι εργαζόμενοι της περιοχής έχουν κάθε συμφέρον να αντιτάξουν την ανάπτυξη για τους πολλούς, όχι για τα κέρδη των λίγων. Να κάνουν την πραγματική διαφορά δυναμώνοντας το ΚΚΕ παντού, ψηφίζοντας Λαϊκή Συσπείρωση σε δήμο και Περιφέρεια.
 Η Λαϊκή Συσπείρωση σε Δήμο και Περιφέρεια διεκδικεί:
 * Την κάλυψη των αναγκών σε σχολική στέγη, νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς, υποδομές Αθλητισμού, Πολιτισμού, ελεύθερων χώρων.
 * Την κρατική χρηματοδότηση και υποδομές για τον Πολιτισμό, τον μαζικό Αθλητισμό, για τους φορείς και τα σωματεία που οργανώνουν αυτές τις αναγκαίες δραστηριότητες στις πόλεις και τα χωριά.
 * Το συνολικό σχεδιασμό και τη χρηματοδότηση από το κράτος όλων των αναγκαίων μέτρων και έργων για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών (πλημμύρες, πυρκαγιές, σεισμούς, κ.λπ.), της μεγάλης έκτασης βιομηχανικών και άλλων ατυχημάτων, μολυσματικών εστιών.
 * Τη δημόσια και δωρεάν κάλυψη σε αναγκαίες υποδομές για το λαό σε Ύδρευση, Αποχέτευση, Άρδευση.
 * Την προστασία του Περιβάλλοντος: Της ατμόσφαιρας, του νερού, του πράσινου, των ελεύθερων χώρων. Την ασφαλή διευθέτηση των ρεμάτων. Την εξασφάλιση των αναγκαίων έργων οδοποιίας.

Λαϊκή Συσπείρωση Θήβας

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget