ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΑΣ Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς

Συναδέλφισσες , Συνάδελφοι
 Θέλουμε να ενημερώσουμε τους εργάτες , τους ανθρώπους του μόχθου και του μεροκάματου για το τι συνέβη στο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο παρωδία του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26 Φλεβάρη.
 Η γνωστή ομάδα του εργατοπατέρα Σταθά , που θεωρούν το Εργατικό Κέντρο «κονάκι» τους, πήραν όλα τα μέτρα για να μην πραγματοποιηθεί συνέδριο, με χαρακτηριστικά που θα έπρεπε, να έχει ένα εργατικό συνέδριο απολογισμού δράσης προφανώς γιατί πέρα από το να βγάζουν τα άπλυτα τους στη φόρα ουδεμία άλλη δράση δεν υπήρξε σε αυτά τα 3 χρόνια. Μέσα σε μία αίθουσα που χωρά είκοσι άτομα τσουβαλιάστηκαν πενήντα αντιπρόσωποι και με διαδικασίες fast track, έδειξαν τι επρόκειτο να επακολουθήσει.
 Με μεθοδεύσεις, τραμπουκισμούς, με απειλές, με ένα προεδρείο ανύπαρκτο και ανίκανο να τηρήσει έστω τις διαδικασίες -παρόλο που ο πρόεδρος του έχει φοιτήσει στη σχολή των συνδικαλισταράδων της ΓΣΣΕ- υπήρξε τελικά η «πολυπόθητη» για κάποιους νομιμοποίηση των αντιπροσώπων με διαδικασίες που θυμίζουν άλλες εποχές . Η αποστολή τους είναι να απομακρύνουν τους εργαζόμενους από τα σωματεία, να υπάρχουν σωματεία που να μη λειτουργούν.
 Η Δημοκρατική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΔΑΣ ΕΚΛ) που συσπειρώνεται στο Π.Α.ΜΕ., από την προηγούμενη μέρα στο Διοικητικό Συμβούλιο είχε καταθέσει πρόταση για τα σωματεία που η θητεία τους είχε λήξει μήνες , για άλλα που δεν είχαν τα νομιμοποιητικά τους έγγραφα αλλά και για το Σωματείο Οικοδόμων Λιβαδειάς που ενώ είχε νόμιμα διεξάγει τις εκλογές του, απέκλεισε δεκάδες οικοδόμους από το να ψηφίσουν φέρνοντας εργάτες της σωληνουργείας , σερβιτόρους εργαζόμενους από γραφεία τελετών , εργαζόμενους που καμία σχέση δεν είχαν με τον κλάδο της οικοδομής να ψηφίσουν μόνο και μόνο για να διατηρήσουν τις έδρες τους και τις καρέκλες τους σε ένα σωματείο σφραγίδα, να μη νομιμοποιηθούν οι αντιπρόσωποι. Την ίδια ακριβώς πρόταση καταθέσαμε και στο συνέδριο - παρωδία της επόμενης μέρας για να αποφασίσει η Γενική Συνέλευση για τα παραπάνω , ωστόσο το προεδρείο «με το έτσι θέλω» και χωρίς καμία αιτιολογία, αγνοώντας το σώμα της Γενικής Συνέλευσης απλώς δεν το έκανε αποδεκτό. Ουσιαστικά, δηλαδή, δεν μιλάμε για συζήτηση νομιμοποίησης οργανώσεων και αντιπροσώπων, αλλά για μια παρωδία της διαδικασίας. Μετά από όλα αυτά και εν μέσω προσωπικών επιθέσεων σε εκλεγμένους αντιπροσώπους της παράταξής μας αποχωρήσαμε.
 Ο καθένας ας αναλάβει την ευθύνη του, για το αν θέλει ή όχι το ξεκαθάρισμα αυτής της σήψης μέσα στις γραμμές των σωματείων και του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς .
 Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
 Για εμάς τα παραπάνω ζητήματα δεν είναι τυπικά και σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να αποκλείσουμε συναδέλφους από τις διαδικασίες, να διαλύσουμε σωματεία, προσδοκώντας έδρες και καρέκλες ή κάνοντας συμφωνίες πάνω, κάτω η δίπλα από το τραπέζι, πρακτικές που ακολουθούσαν και συνεχίζουν να ακολουθούν όλοι αυτοί, που πριν πάρουν διαζύγια έχουν κάνει τα καινούργια αρραβωνιάσματα. Δεν θα μας φανεί καθόλου περίεργο, αν αυτοί που σήμερα ξεκατινιάζονται , βρίζουν ο ένας τον άλλο χυδαία, αύριο θα είναι πάλι αγκαλιά. Θεωρούμε ότι όλα αυτά δεν λύνονται μέσα σε δικαστικές αίθουσες αλλά στην ελεύθερη έκφραση, μέσα από τις συλλογικές μαζικές διαδικασίες των εργατών, χωρίς βία και νοθεία. Μακριά από εμάς οι λογικές και οι πρακτικές που θεωρούν τους εργάτες κουκιά -πρόβατα, πειθήνια όργανα στις ορέξεις των εργατοπατέρων , που δεν ξεκολλάνε από το στασίδι τους.
 Οι εκλεγμένες δυνάμεις μας στο Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς καλούν τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση και πάλη απέναντι σε αυτήν την κατάσταση αλλοτρίωσης του συνδικαλιστικού κινήματος, για σωματεία και Εργατικό Κέντρο που θα εκφράζει τους εργαζόμενους και τα πραγματικά τους προβλήματα, που θα διεκδικεί , θα οργανώνει την πάλη των εργατοϋπαλλήλων, θα είναι καρφί στο μάτι της εργοδοσίας.
 Τα ίδια προετοιμάζονται να κάνουν και στο συνέδριο της ΓΣΣΕ , οι εργατοπατέρες της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ και της ομάδας Βασιλόπουλου – ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή να στήσουν ένα συνέδριο νοθείας, με εργοδότες σύνεδρους πετώντας δεκάδες συνδικαλιστές των ταξικών δυνάμεων εκτός. Δεν θα τους περάσει!!
 Η κατάσταση είναι πλέον στα χέρια των ίδιων των αντιπροσώπων , έχουν ευθύνη απέναντι στους εργάτες που τους εξέλεξαν και η ψήφος τους στις εκλογές πρέπει να έχει κριτήριο την οργάνωση της πάλης των εργαζόμενων και την υπεράσπιση των συμφερόντων τους και όχι να είναι προϊόν εργοδοτικών πιέσεων, εκβιασμών και απειλών.
 Οι Εκλεγμένοι Αντιπρόσωποι της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης στο Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς που συσπειρώνονται στο Π.Α.ΜΕ.

ΔΑΣ Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget