ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ 3ου ΘΕΡΜΟΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΚΥΡΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Απόφαση ΡΑΕ ΑΡ. 744/2018 για άδεια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην
 εταιρεία ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΑΕ – ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ στον Αγ. Νικόλαο Δήμου
 Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας της Π.Ε. Βοιωτίας.
 Κύριοι/ες,
 Είναι γνωστό ότι στις 27 Ιουνίου 2018 η ΡΑΕ με την υπ’ αριθμ. 744/2018 (ΑΔΑ:ΩΩ42ΙΔΞ-ΒΔ9) απόφαση της χορήγησε στην εταιρεία ΜΥΤΙΛΙΝΑΙΟΣ ΑΕ-ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΉΣΕΩΝ άδεια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από Σταθμό Συνδυασμένου Κύκλου με καύσιμο φυσικό αέριο ισχύος 66SMWστη θέση Άγιος Νικόλαος του Δήμου Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας της ΠΕ Βοιωτίας.
 Πρόκειται για την 3η θερμοηλεκτρική μονάδα στην περιοχή, η λειτουργία της οποίας θα επιδεινώσει περαιτέρω το ήδη βλαπτικά επιβαρυμένο χερσαίο αέριο και θαλάσσιο περιβάλλον στην Αντίκυρα Βοιωτίας και κατ΄επέκταση του Κορινθιακού.
 Ένας, ένας οι Δήμοι του Κορινθιακού κόλπου, ο ΣΠΟΑΚ ( Σύνδεσμος των Δήμων του Κορινθιακού Κόλπου ) και η Ομοσπονδία μας αντιδρούν ψηφίζοντας κατά της κατασκευής αυτής της μονάδας.
 Ενόψει της υποβολής της σχετικής Μ.Π.Ε. από την Εταιρεία και επεξεργασίας αυτής από τις υπηρεσίες σας, επισυνάπτουμε τα ψηφίσματα των Δήμων Κορινθίων, Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, Αιγιαλείας, Δωρίδας, Δελφών και Θηβαίων, με τα οποία εκφράζουν την έντονη αντίδρασή τους στο νέο περιβαλλοντικό έγκλημα που επίκειται να συντελεστεί στον μακροχρόνια ρυπασμένη θάλασσά μας. Υπάρχουν ακόμη και τα ψηφίσματα με το ίδιο περιεχόμενο των Δήμων , τα οποία δεν έχουν ακόμη αναρτηθεί στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ.
 Επειδή έχουμε έννομο συμφέρον και επειδή κατ΄επανάληψη έχουμε προσκομίσει στις υπηρεσίες σας ανεξάρτητα επιστημονικά στοιχεία που αποδεικνύουν τη μη βιώσιμη πλέον περιβαλλοντική κατάσταση της περιοχής του Κορινθιακού κόλπου.
 ΖΗΤΑΜΕ να λάβετε σοβαρά υπόψη το σύνολο ψηφισμάτων αυτών και να αποτρέψετε την επερχόμενη χαριστική βολή στον τόπο μας.

Με Τιμή
 Για το Διοικητικό Συμβούλιο
 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 ΣΚΑΡΙΜΠΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ             ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΣ
 ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ "Η ΑΛΚΥΩΝ" Τ.θ. 34 ΑΙΓΙΟ 25100 e-mail :

ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget