Σταμάτης Χαλβατζής - Αποτελέσματα φυσικών φαινομένων ή αμέλεια πρόληψης;

« Δήμος Θηβαίων – Ώρα Ευθύνης »
Μετά από ειδοποίηση κατοίκων της Αλυκής, επισκεφτήκαμε χθες το σημείο όπου σημειώθηκε η αποκόλληση πολύ μεγάλων βράχων, στο λόφο επι του οποίου σώζεται το κάστρο των Αρχαίων Τιφών.
Η αντιμετώπιση του γεωλογικού φαινομένου, το οποίο βεβαίως δεν έχει ολοκληρωθεί, αφού τεράστιοι όγκοι βράχων επικρέμονται στο σημείο της κατολίσθησης, δημιουργεί την ανάγκη επείγουσας παρέμβασης για την προστασία του μνημείου και την ασφάλεια περιουσιών και περιοίκων.
Αργότερα ενημερωθήκαμε για τα πλημμυρικά φαινόμενα στη περιοχή της Λιβαδόστρας από την υπερχείλιση του ποταμού Ωερόη. Περιστατικό που είχε ξανασυμβεί τέσσερα χρόνια πριν και μας είχε προειδοποιήσει για τις απαραίτητες παρεμβάσεις στον καθαρισμό και την διάνοιξη της κοίτης, χωρίς όμως να έχει γίνει κάτι γι’ αυτό, με συνέπεια να υπάρξουν οι δυσμενείς εξελίξεις, που αντιμετωπίζουμε σήμερα.
Ανάλογα περιστατικά αντιμετωπίσαμε το προηγούμενο διάστημα και στις περιοχές του Μουρικίου, του Υπάτου και στον κάμπο των Βαγίων.
Για όλα τα παραπάνω περιστατικά θα είχαμε προλάβει ή τουλάχιστον περιορίσει τις συνέπειες, εάν είχαμε ενεργήσει προληπτικά, στην αντιμετώπιση των αιτιών που προκαλούν ή επιβαρύνουν τα πλημμυρικά ή άλλου είδους φαινόμενα.
Ενδεικτικά αναφέρουμε ένα ακόμη τέτοιο σημείο, μεγάλου βαθμού επικινδυνότητας που χρήζει παρέμβασης, το δρόμο από Δομβραίνα προς την παραλία του Αγίου Νικολάου, όπου τεράστιοι βράχοι κυριολεκτικά επικρέμονται σε επικλινή σημεία του παρακείμενου βουνού. Για το γεγονός αυτό έχουμε ενημερώσει τη Δημοτική Αρχή, μετά από εισήγηση του εκπροσώπου μας στην Τοπική Κοινότητα εδώ και πέντε χρόνια, χωρίς καμία ουσιαστική ανταπόκριση εκ μέρους του Δήμου μέχρι σήμερα.
Καλούμε τόσο το Δήμαρχο, όσο και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου να επισπεύσουν την όλη διαδικασία, χαρακτηρίζοντας την ως κατεπείγουσα και καθοριστική για την προστασία περιουσιών και ανθρώπινων ζωών, τόσο στην Αλυκή όσο και στα άλλα επίμαχα σημεία.

Για τη Δημοτική Παράταξη « Δήμος Θηβαίων – Ώρα Ευθύνης »
Σταμάτης Η. Χαλβατζής

« Δήμος Θηβαίων – Ώρα Ευθύνης »

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget