Σύσκεψη Δήμου Θηβαίων με ΕΦΑ Βοιωτίας για την κατολίσθηση στην Αλυκή και την πλημμύρα στη Λιβαδόστρα

Κατεπείγουσα σύσκεψη για το θέμα της κατολίσθησης στην Αλυκή και την πλημμύρα στη Λιβαδόστρα πραγματοποίησαν, σήμερα το πρωί 29/1/2019, ο Δήμος Θηβαίων και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας (ΕΦΑ).Στη σύσκεψη συμμετείχαν από τον Δήμο Θηβαίων ο Δήμαρχος κ. Σπ. Νικολάου, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Α. Χατζησταμάτης, Σπ. Κίτσος, Αν. Καμούτσης και Β. Κατσάρας και ο Διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Γ. Χρυσικός και από την ΕΦΑ Βοιωτίας η Προϊσταμένη κα Αλ. Χαραμή και η Αρχαιολόγος κα Ε. Τσώτα.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εκτιμήθηκε η παρούσα κρίσιμη κατάσταση, μετά σχετικές αυτοψίες που πραγματοποιήθηκαν από τις δύο υπηρεσίες, ειδικά για την Αλυκή καθώς κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ακόμα την εξέλιξη του φαινομένου της κατολίσθησης. Ως εκ τούτου, καθορίστηκαν οι ακόλουθες άμεσες ενέργειες:
Για την Αλυκή :
* Άμεση διακοπή κυκλοφορίας στο χωματόδρομο, όπου έχουν καταπέσει οι βράχοι (ήδη από χθες 28/1 έχει τοποθετηθεί κορδέλα και σήμα απαγόρευσης)
* Σήμανση του επικίνδυνου τμήματος και απαγόρευση κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων σε απόσταση 200μ. από τη σημείο της πτώσης
* Ενημέρωση πολιτών για την επικινδυνότητα του εν λόγω σημείου και σύσταση για μη παραμονή τους στις κατοικίες που σχετίζονται με το σημείο κατολίσθησης (ήδη οι κάτοικοι ενημερώθηκαν από χθες 28/1, πόρτα- πόρτα).
* Αποστολή κατεπείγοντος αιτήματος από τον Δήμο προς την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για ενεργοποίηση του πρωτοκόλλου συνεργασίας με το Ινστιτούτο Γεωλογικών Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ), ώστε να σπεύσει για αυτοψία ειδικό κλιμάκιο του ΙΓΜΕ για τις πρώτες οδηγίες.
Για την Λιβαδόστρα:
* Τεχνική έκθεση Δήμου Θηβαίων με κοινοποίηση στην ΕΦΑ Βοιωτίας (καθότι η περιοχή είναι και αρχαιολογική ζώνη) και στην Κτηματική Υπηρεσία Π.Ε. Βοιωτίας (αιγιαλός και παραλία)
* Άμεση αναζήτηση χρηματοδότησης για την αποκατάσταση των ζημιών στην κοίτη του ποταμού, στον παραλιακό δρόμο και στην παραλία.

Σύσκεψη Δήμου Θηβαίων με ΕΦΑ Βοιωτίας

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget