Όχι στη μεταφορά των ΡΟΜΑ της Θήβας από την Ειδική Γραμματεία Ένταξης

Τα πάνω -κάτω φέρνει  απόφαση της Ειδικής Γραμματείας Ένταξης των ΡΟΜΑ, που κρίνει ακατάλληλο το χώρο για τη τη μετεγκατάσταση του καταυλισμού των ΡΟΜΑ, από το Πυρί της Θήβας  στη θέση Περνέρι (δίπλα από το αεραθλητικό κέντρο). Είχε προηγηθεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θηβαίων για τη μεταφορά του καταυλισμού.
 Μετά την αρνητική αυτή εξέλιξη το Δ.Σ θα επανεξετάσει το θέμα στη συνεδρίασης της Τετάρτης 23 Ιανουαρίου.
 Η επιστολή της αρμόδιας γραμματείας ΡΟΜΑ:
 Θέμα: Πρόταση μετεγκατάστασης καταυλισμού.
 Σχετικό: Έγγραφο σας με αρ. πρωτ. 25961/17.12.2018
 Λαμβάνοντας υπόψη το ανώτερο σχετικό, σύμφωνα με το οποίο προτείνετε την μετεγκατάσταση του καταυλισμού Ρομά από τη θέση Πυρί στην περιοχή του αεροδρομίου, πλησίον της Εθνικής οδού στο ύψος της λίμνης Υλίκης, σας ενημερώνουμε ότι δεν πληροί τις προβλεπόμενες χωρικές προδιαγραφές στην από τον αστικό ιστό και τις κοινωνικές δραστηριότητες (Υπηρεσίες, σχολεία, αγορά κλπ). Ως εκ τούτου κρίνουμε, ότι δεν υφίσταστε λόγος διενέργειας αυτοψίας.
 Ωστόσο δύναται να βελτιωθούν οι συνθήκες στον υφιστάμενο καταυλισμό με υποβολή προτάσεων από μέρους σας στο πλαίσιο υλοποίησης της δράσης «Βελτίωση Συνθηκών Διαβίωσης».
 Σε κάθε περίπτωση, είμαστε στη διάθεση σας για να παράσχουμε την απαιτούμενη βοήθεια τόσο κατά την υποβολή ολοκληρωμένων προτάσεων όσο και για την εξεύρεση αποδεκτών λύσεων μετεγκατάστασης, σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο.

μεταφορά των ΡΟΜΑ της Θήβας

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget