‘’Η ΑΡΓΩ‘’ Αλυκής για το Οδικό δίκτυο του οικισμού

 - ΟΙΚΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΑΛΥΚΗ -
Αξιότιμοι Κύριοι, δεδομένου ότι ο Οικισμός της Αλυκής από την μία πλευρά έχει πολλά χιλιόμετρα χωματόδρομου, ενώ από την άλλη πλευρά το κυκλοφοριακό είναι τεράστιο πρόβλημα ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες τόσο για τους ντόπιους, όσο και για τους επισκέπτες του Οικισμού, σας ζητάμε, να γίνει επιδιόρθωση του οδοστρώματος των οδών Ανθέων και Κυκλάδων οι οποίες ενώνουν την Περιφερειακή οδό Καραϊσκάκη με την κεντρική οδό Αλυκής – Ξηρονομής για την ομαλή διέλευση των αυτοκινήτων.
1. Η πραγματοποίηση αυτού του έργου θα είναι μία λύση για άνοδο και κάθοδο από τον κεντρικό δρόμο προς την οδό Καραϊσκάκη η οποία στη συνέχεια ενώνεται με την κυρίως παραλία της Αλυκής, τον μελλοντικό χώρο της κεντρικής Πλατείας που λειτουργεί σήμερα σαν υπαίθριο Parking, την περιοχή της ‘’Πόρτας’’, την περιοχή από την Εκκλησία και πάνω στα ‘’Τζαλέικα’’ και κυρίως την περιοχή ‘’Σάρρες’’.
2. Να πραγματοποιηθεί η επιθυμία των οικιστών και των καταστηματαρχών της Αλυκής ώστε τους καλοκαιρινούς μήνες ο παραλιακός δρόμος από την λίμνη (Α΄ υπαίθριο Parking ) στο κατάστημα του κ. Δ. Νικολάου έως και το ξεκίνημα του περιφερειακού δρόμου που οδηγεί στην Καραϊσκάκη ( Β΄ υπαίθριο Parking ) να κλείνει τις βραδινές ώρες ώστε οι κάτοικοι και οι επισκέπτες μας με τα παιδιά τους να περπατούν στα παραλιακά καταστήματα χωρίς τον φόβο και την επικινδυνότητα των αυτοκινήτων.
3. Επίσης θέλουμε να μας ενημερώσετε σε ποιό στάδιο βρίσκεται το θέμα της τοποθέτησης προστατευτικών μπαρών και πινακίδων σήμανσης του δρόμου Ξηρονομής – Αλυκής ώστε να μην υπάρχουν άλλα θύματα από ατυχήματα. Να σας θυμίσουμε ότι πριν από 9 μήνες κατά την περιοδεία του Περιφερειάρχη κ. Κώστα Μπακογιάννη παρουσία του Δημάρχου Θηβαίων κ. Σπυρίδωνα Νικολάου, όπου ο Σύλλογος μας έθεσε το πρόβλημα αυτό, πήραμε την υπόσχεση και από τους δύο, ότι οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος και του Δήμου Θηβαίων θα λύσουν τα γραφειοκρατικά προβλήματα που υπάρχουν, ώστε ο δρόμος να περάσει στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας και να πραγματοποιηθεί το έργο αυτό.
Η συγκεκριμένη επιστολή μας είναι συμβουλευτικού χαρακτήρα, άλλωστε ο Δήμος Θηβαίων θα μπορούσε να ζητήσει την βοήθεια συγκοινωνιολόγου με σκοπό να βρεθεί μία λύση που θα εξυπηρετεί του κατοίκους και τους επισκέπτες μας.
Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Χαράλαμπος Μπουζίκας
Ο Γραμματέας Ιωάννης Δημακάκος

Προς : Πρόεδρο Τοπικού Συμβουλίου Ξηρονομής κ. Ε. Κεφαλά
Κοινοποίηση : 1. Δήμος Θηβαίων
2. Αντιδήμαρχο κ. Αν. Καμούτση
3. Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Οικισμός της Αλυκής

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget