Δήμος Θηβαίων: Με επιτυχία οι εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Στις δράσεις για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για τα Δικαιώματα του Παιδιού (20 Νοεμβρίου) συμμετείχαν ο Δήμος Θηβαίων, με το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού και ο Δημοτικός Οργανισμός Θήβας με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, διοργανώνοντας διήμερες εκδηλώσεις στις 19 και 20/11/2018 στον χώρο του Παιδικού Τμήματος της Βιβλιοθήκης.
 Τον συντονισμό των εκδηλώσεων ανέλαβαν η Προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου, Βάσω Αναστασίου και η Βιβλιοθηκονόμος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, Μάγδα Παπαδοπούλου.
 Στις δράσεις συμμετείχαν 31 παιδιά , που αποτελούνταν από προσφυγόπαιδα, τσιγγανόπαιδα, παιδιά ΑμεΑ και ένα τμήμα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας, συνοδευόμενα από τους εκπαιδευτικούς τους.
 Κατά τη διάρκεια αυτών, τα παιδιά γνωρίστηκαν μεταξύ τους, ενημερώθηκαν για το λόγο του εορτασμού της συγκεκριμένης ημέρας και για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Στο πλαίσιο αυτό έγινε η ανάγνωση του βιβλίου «Μαλάλα» της J. Winter, για να γνωρίζουν τα παιδιά ένα γενναίο κορίτσι που αγωνίστηκε για τα δικαιώματα όλων των παιδιών στην εκπαίδευση.
 Τα παιδιά συμμετείχαν ενεργά στη συζήτηση που ακολούθησε και αποτύπωσαν εικαστικά τα δικαιώματα του παιδιού. Έγραψαν τις έννοιες – λέξεις- δικαιώματα: ειρήνη, στέγη, αγάπη, παιχνίδι, τροφή, ασφάλεια, ισότητα, παιδεία, οικογένεια, μάθηση, ζωή, στα πέταλα των πολύχρωμων λουλουδιών μιας χάρτινης γλάστρας, διασκέδασαν γνωρίζοντας τα μουσικά όργανα μιας ορχήστρας, δημιούργησαν μια αυτοσχέδια μικρή ορχήστρα κατασκευάζοντας μουσικά όργανα από ανακυκλώσιμα υλικά μεταφέροντας πάνω σ’ αυτά τα μηνύματα για τα δικαιώματα, τα οποία όργανα πήραν μαζί τους φεύγοντας. Η γιορτή έκλεισε με όλους τους συμμετέχοντες να πιάνονται χέρι – χέρι, συμβολικά αγκαλιάζοντας τη γη.
 Ευχαριστούμε για την ανταπόκριση και τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση αυτή, τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς των 1ου και 9ου Δημοτικών Σχολείων Θήβας, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Θήβας, τα προσφυγόπαιδα και τη Συντονίστρια εκπαίδευσής τους, καθώς και τη μουσικοπαιδαγωγό Σοφία Ελευθερίου για την εθελοντική συμμετοχή της στην εμψύχωση του μουσικού εργαστηρίου.





Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget