ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΕΣΜΑ - ΑΠΕΡΓΙΑ 4 ΝΟΕΜΒΡΗ - ΓΕΝΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
 Οι μεγάλες επιχειρήσεις του εμπορίου θέλουν να καθαρίσουν μια και καλή με δικαιώματα που οι εργαζόμενοι είχαν κατακτήσει με τους αγώνες και το αίμα τους. Με τις λευκές νύχτες, τις 7, 9 , 32 ή ακόμη και όλες τις Κυριακές του χρόνου, με την εκ περιτροπής και με την μερική απασχόληση, φτιάχνουν ένα στρατό εργαζομένων που θα ικανοποιεί τις κάθε φορά ανάγκες τους για όλο και περισσότερο κέρδος.
 Από την άλλη, οι εργαζόμενοι δουλεύουμε με ρυθμούς απάνθρωπους, σε πολλά πόστα ταυτόχρονα, χωρίς ξεκούραση, και με μισθούς που προφανώς δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες μας, αλλά ούτε και τα ουσιώδη.
 Η πείρα των αγώνων που έδωσαν οι εργαζόμενοι πριν από εμάς, δείχνουν πως όταν είμαστε αποφασισμένοι, οργανωμένοι, ταξικά προσανατολισμένοι μπορούμε να φρενάρουμε τις ορέξεις των αφεντικών μας, μπορούμε να κερδίσουμε τα δικαιώματά μας.
 Η λογική του τίποτα δεν γίνεται, του μικρότερου κακού μόνο ήττες μπορεί να μας φέρει. Έτσι μας θέλουν οι εργοδότες μας, με σκυμμένο το κεφάλι, φοβισμένους, ο καθένας μόνος του.
 Καλούμε, τους συναδέλφους εμποροϋπάλληλους, σε κάθε μικρό και μεγάλο κατάστημα, στα super market, στις μεγάλες εμπορικές αλυσίδες , να οργανώσουμε την πάλη μας με το δικό μας σχέδιο τις επόμενες μέρες Να χαράξουμε από κοινού σχέδιο που θα αφορά όχι μόνο την πάλη για την υπεράσπιση της Κυριακής αργίας αλλά συνολικά την οργάνωση της πάλης για τις συλλογικές συμβάσεις, τις απλήρωτες υπερωρίες, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τα απλήρωτα ρεπό, την κακοπληρωμένη εργασία, ότι απασχολεί και καίει σήμερα τους χιλιάδες εμποροϋπαλλήλους.
 Καλούμε τους συναδέλφους-εμποροϋπαλλήλους να μπουν μπροστά, με τη δική τους συμμετοχή και απόφαση σε κάθε χώρο δουλειάς, να υπερασπιστούν το δικαίωμα στην Κυριακή αργία και στη νομοθετική κατοχύρωση της.
 Όλοι στην Γενική Συνέλευση ΤΕΤΑΡΤΗ 7 Νοέμβρη 7.00 μμ στο Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς
 ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 28 ΝΟΕΜΒΡΗ
 Δυναμώνουμε παντού τις εστίες αντίστασης!
 Συσπειρωνόμαστε και δυναμώνουμε το Σωματείο μας !
 Τηλ. Επικοινωνίας με το σωματείο 69733117

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΕΣΜΑ

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget