Η ΕΛΜΕ Λέσβου προκρίνει την χρήση του όρου «λαθρομετανάστης» στα σχολεία του νησιού

Παρά την περί του αντιθέτου απόφαση του Αρείου Πάγου Με απόφαση της πλειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕ Λέσβου και έπειτα από σχετική εισήγηση του προέδρου της ΔΑΚΕ εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και αντιπροέδρου της ΕΛΜΕ, Απόστολου Βαρελτζή, προκρίνεται η χρήση του όρου «λαθρομετανάστης» από τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία του νησιού.
 Και αυτό, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, κόντρα στο γνωστό έγγραφο του Αρείου Πάγου, με το οποίο ζητήθηκε η εξάλειψη της χρήσης του όρου «λαθρομετανάστης», προκειμένου «να αποτραπεί η χρήση μειωτικών για τη προσωπικότητα των ανθρώπων χαρακτηρισμών και να αποφευχθούν φαινόμενα ξενοφοβίας και ρατσισμού».
 Με την απόφαση της απόλυτης πλειοψηφίας (τέσσερις στους επτά) του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕ προκρίνεται η χρήση του όρου «λαθρομετανάστης» ως η απόλυτα σωστή, δεδομένων και των συνθηκών που επικρατούν στη Λέσβο.
 ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ -ΛΕΞΙΚΟ
 λαθροµετανάστευση (η) {-ης κ. -εύσεως | -εύσεις, -εύσεων) η έξοδος από µία χώρα µεµονωµένων ατόµων ή οµάδων πληθυσµού και η εγκατάσταση τους σε άλλη (για οικονοµικούς ή πολιτικούς λόγους), µε τρόπο λαθραίο, παράνοµο, χωρίς να υπάρχουν τα απαραίτητα νόµιµα έγγραφα εισόδου ή εργασίας στη χώρα προορισµού: ο στρατός περιπολεί στα σύνορα για τον περιορισµό τής ~. — λαθροµεταναστευτικός, -ή, -ό, λαθροµεταναστεύω ρ. λαθροµετανάστης (ο) {λαθροµεταναστών}, λαθροµετανάστρια (η) {λαθροµεταναστριών} πρόσωπο που µετακινείται και εγκαθίσταται σε χώρα άλλη από αυτήν τής καταγωγής του, χωρίς να πληροί τους απαραίτητους όρους ή χωρίς να έχει περάσει από τις νόµιµες διαδικασίες: νοµιµοποίηση των ~ || στο αµπάρι τού καϊκιού ήταν

ΕΛΜΕ Λέσβου

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget