Ηλίας Τραμπάκουλος - κάτω απο την γέφυρα (κόμβος Ταχίου)

 Στη νότια είσοδο της πόλης, δίπλα στο δημοτικό στάδιο της πόλης, στέκεται αγέρωχη η πέτρινη γέφυρα. Μιλάμε για τον γνωστό κόμβο του Ταχίου πάνω στην οποία περνούν εκατοντάδες αυτοκίνητα- και νταλίκες- καθημερινά. Άλλη φορά θα πιάσουμε το … πάνω από τη γέφυρα. Προς το παρόν ας αρκεστούμε σε αυτά που συμβαίνουν κάτω από τη γέφυρα.
 Εκεί υπάρχει η πινακίδα:
 «ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΡΙΨΗ ΜΠΑΖΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ.ΟΙ ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ ΘΑ ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ»
 Πρώτος παραβάτης η … βούρτσα του Δήμου που αποθέτει ό,τι μαζεύει από τους δρόμους της Θήβας και τα αδειάζει κάτω από τη γέφυρα. Κατανοώ την δικαιολογία που λέει ότι με τα 3 χμ/ ώρα που τρέχει δεν γίνεται να πηγαίνει στον ΧΥΤΑ να τα αδειάζει. Όμως, έχω παρατηρήσει πως για πολλούς μήνες δεν έχουν φορτωθεί σε κάποιο μεγαλύτερο όχημα και αυξάνονται και πληθύνονται. Με τις βροχές και τον αέρα ( μιας και πρόκειται για ελαφριά αντικείμενα) παρασύρονται και ξαναπηγαίνουν στην πόλη. Αυτό δεν λέγεται ανακύκλωση, φίλοι μου. Άλλο πράγμα η ανακύκλωση και αυτή πρέπει να βελτιωθεί.
 Δυστυχώς, παρόμοιες και ακόμη χειρότερες ενέργειες πράττουν και πολλοί συμπολίτες μας και έχουν δημιουργηθεί λόφοι από μπάζα και σκουπίδια. Αντιαισθητική, απαράδεκτη και προβληματική κατάσταση που εγκυμονεί κινδύνους με τις έντονες βροχές που μας συνηθίζει τελευταία «ο κακός μας ο καιρός».
 Για του λόγου το αληθές …



γέφυρα (κόμβο Ταχίου)

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget