Δήμος Θηβαίων – Ώρα Ευθύνης - “ Το Παζάρι της Ντροπής ”

Για μια ακόμη χρονιά γίναμε μάρτυρες κωμικοτραγικών καταστάσεων με αφορμή την διοργάνωση του παραδοσιακού εθίμου, του παζαριού στη Θήβα.
 Ξεκινώντας από την χωροθέτηση, την κατασκευή της εγκατάστασης, την διάθεση των “παραγκών”, την χρονική διάρκεια και την γενικότερη εμπλοκή σε όλα αυτά του Δημοτικού Συμβουλίου, εξελίχθηκαν σκηνές “απείρου κάλους” εμπλουτισμένες από διαλόγους μεταξύ αιρετών, που δεν συνάδουν με το ήθος και την ευπρέπεια του πολιτικού λόγου, ευτελίζοντας την θέση και την αξιοπιστία όλων μας.
 Είναι απορίας άξιο γιατί ο δήμαρχος, αλλά και οι ίδιοι πάντοτε αντιδήμαρχοι, αφού κάθε χρόνο δέχονται τα “πυρά” και τις “αιχμές” των εμπόρων της πανήγυρης, αλλά και πολλών δημοτών, για την όλη εμπλοκή τους στην κατασκευή και το “μοίρασμα” των παραγκών, επιμένουν να συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία.
 Τι πιο απλό, από το να ανατεθεί όλη αυτή η ευθύνη στις υπηρεσίες του Δήμου, μέσα από πάγιες διαδικασίες που θα αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο. Το ίδιο ακριβώς γίνεται και με τις προκηρύξεις έργων και μελετών, καθώς και με την προμήθεια υλικών.
 Αυτή είναι η θέση της παράταξής μας και παρ’ ότι κάθε φορά την θέτουμε για συζήτηση σε πρώιμο χρόνο, πάντα την τελευταία στιγμή, έτσι ώστε να μην μπορεί να γίνει κάτι άλλο, η δημοτική αρχή φέρνει προς έγκριση την υπάρχουσα διαδικασία, η οποία και διάτρητη είναι και δημιουργεί υπόνοιες συναλλαγής, οι οποίες πλήττουν το κύρος των εμπλεκομένων αλλά και του Δημοτικού Συμβουλίου συνολικά.
 Επιτέλους κάποιοι πρέπει να καταλάβουν ότι το παζάρι είναι ένα παραδοσιακό έθιμο, όπου συνηθίζεται η διαπραγμάτευση του προϊόντος μεταξύ του εμπόρου και του αγοραστή. Ο Δήμαρχος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να “παίρνουν τη θέση του εμπόρου” σε αυτή την διαπραγμάτευση. Διότι τότε μιλάμε για το “παζάρι της ντροπής” !!!

Δημοτική Παράταξη « Δήμος Θηβαίων – Ώρα Ευθύνης »

Δήμος Θηβαίων – Ώρα Ευθύνης

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget