Θωμάς Κιούσης - Περιμένοντας το «μοιραίο» κλείσιμο του 90;

Το κλείσιμο του 90 στην εθνική οδό Αθηνών –Λαμίας είναι μια πολύ σοβαρή αρνητική εξέλιξη για τις μετακινήσεις των πολιτών, τους εργαζόμενους, αλλά και τα έσοδα του δήμου της Θήβας.
Κάποιους τους έπιασε όψιμα ο πόνος πριν λίγες ημέρες για το κλείσιμο και εξάντλησαν την επαναστατική τους δυναμική οργανώνοντας συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατόπιν εορτής, με την τσίμπλα στο μάτι (σχεδόν ξημερώματα).
Ήταν επόμενο η συγκέντρωση να έχει συμβολικό χαρακτήρα αφού όλα είχαν τελειώσει.
Τι έκαναν όμως όλα αυτά τα χρόνια, απλά περίμεναν το «μοιραίο»; 
Που ήταν και όλοι αυτοί οι επαναστάτες του γλυκού νερού που πριν από περίπου 3,5 χρόνια έδιναν τον «υπέρ πάντων αγώνα» για να μην μπουν οι μπάρες; Που είναι ο τότε και σήμερα αρμόδιος υπουργός που είχε έρθει, είχε σηκώσει πρώτος το λάβαρο του μεγάλου αγώνα και σήμερα ποιεί τη νήσσα; 
Ούτε και για τους εργαζόμενους δε γίνεται καμία κουβέντα.
Επέλεξαν τον εφήμερο εντυπωσιασμό. Απλά καθυστέρησαν το κλείσιμο χωρίς να κάνουν εντωμεταξύ τίποτα αυτά τα χρόνια πιέζοντας προς πάσα κατεύθυνση πχ να μετατραπεί και το 90 σε ένα σύγχρονων προδιαγραφών Σ.Ε.Α.
Άλλωστε το 90 προϋπήρχε πολύ πριν του Olympus Plaza και φυσικά του νέου Σ.Ε.Α. στην Αταλάντη. Γιατί να μην παραμείνει και αυτό;
Γιατί να μην υποχρεωθεί η ληστρική Νέα Οδός να κατασκευάσει παράδρομο για όσους θέλουν να κινηθούν χωρίς διόδια; Ποιος ασχολήθηκε, ποιος πίεσε; Κανείς!
Οι ευθύνες έρχονται από πιο παλιά. Όμως και οι τωρινοί ευθύνονται γιατί για άλλη μια φορά «τρέχουν» πίσω από το γεγονός, όταν είναι πλέον αργά χωρίς να προλαμβάνουν τις εξελίξεις με έγκαιρο τρόπο. Τώρα πια το ζητούμενο είναι να σωθεί ότι μπορεί να σωθεί με τις μετακινήσεις των κατοίκων.
Είναι μια ακόμα ήττα για το δήμο Θήβας όπως με αστυνομική δύναμη, τμήμα στα Βάγια, ρομά, στρατόπεδο, αποδυνάμωση υπηρεσιών και τα όψιμα κροκοδείλια δάκρυα δεν έχουν αποτέλεσμα.

Θωμάς Κιούσης
Δημοτικός Σύμβουλος
Δήμος Θηβαίων – Ώρα Ευθύνης

κλείσιμο του 90

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget