Φιλοξενία των μελών του πολιτιστικού συλλόγου Repubblica Nomade στον Καλλικρατικό Δήμο Λεβαδέων

Τη Δήμαρχο Λεβαδέων κ. Γιώτα Πούλου επισκέφθηκε χθες ο επικεφαλής του πολιτιστικού συλλόγου Repubblica Nomade (Νομαδική Δημοκρατία) κ. Claudio Aggosti στο πλαίσιο της φιλοξενίας ομάδας περιπατητών από την Ιταλία, στον Καλλικρατικό Δήμο Λεβαδέων και ειδικότερα στις 7 Ιουνίου στον οικισμό της Ανάληψης και στις 8 Ιουνίου στην Τ.Κ. Αγίας Τριάδας.
 Η ομάδα των 40 Ιταλών πεζοπόρων που συμμετέχουν στην όγδοη φετινή διαδρομή που διοργανώνει ο πολιτιστικός σύλλογος ξεκίνησε την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018 από τους Δελφούς και θα τερματίσουν την πορεία τους στην Αθήνα την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018.
 Η πεζοπορία τους στην Ελλάδα αποτελεί φόρο τιμής στη χώρα όπου γεννήθηκαν τα όνειρα, τα οράματα, οι δομές της σκέψης, οι πολιτικοί θεσμοί και οι ιδρυτικοί μύθοι που χάραξαν τη φαντασία των λαών της Ευρώπης, αλλά και που πρόσφατα, με τρόπο σκληρό και χωρίς ευαισθησία, “χτυπήθηκε” από την ίδια την Ευρώπη.
 Η ομάδα “Νομαδική Δημοκρατία” ιδρύθηκε το 2011 από μία ομάδα συγγραφέων που πίστευαν ότι πεζοπορώντας μπορούσαν να μεταφέρουν μήνυμα ενότητας προς όλους τους Ιταλούς. Κάθε χρόνο ο σύλλογος οργανώνει πεζοπορίες και περιπάτους με ολοένα και περισσότερους συμμετέχοντες. Στόχος τους είναι να προωθήσουν την ιδέα ότι η Ευρώπη των πολιτών είναι εφικτή.

Repubblica Nomade

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget