Ε.Κ. Λιβαδειάς - πρόταση – κάλεσμα για πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση πριν την ψήφιση των «προαπαιτούμενων»

Σε λίγες ημέρες ετοιμάζονται να δρομολογήσουν την εφαρμογή και της 4ης Αξιολόγησης με τα 88 φαρμακερά “προαπαιτούμενα”. Μαζί με τα νέα δεινά , διατηρούνται και όλα τα παλιά μνημονιακά μέτρα που μετά τον Αύγουστο θα αποτελούν τη «νέα κανονικότητα» της ζωής μας.
 Μια κανιβαλική “κανονικότητα” που πίσω από την μεταμνημονιακή «ανάπτυξη» ετοιμάζει ένα νέο ισόβιο μνημονιακό εφιάλτη μέχρι να αποπληρωθεί το τερατώδες χρέος που μας φόρτωσαν.
 Φτιασιδώνουν τα σχέδιά τους πίσω από «κοινωνικές συμμαχίες» για να χειραγωγήσουν την εργατική τάξη σε μία νέα πολιτική και εργασιακή παγίδα «εγγύηση» για την πολυδιαφημισμένη «έξοδό» τους στις αγορές, που απειλείται ήδη να βυθιστεί στον επόμενο γύρο της κρίσης με αφορμή την Ιταλία.
 Αυτή η κατάσταση επιβάλει να οργανώσουμε την δική μας απάντηση, που επιτέλους θα βάζει εδώ και τώρα τις προοπτικές για να επανακτήσουν οι εργαζόμενοι τη ζωή και την αξιοπρέπεια που μας έκλεψαν οι μνημονικές κυβερνήσεις με τις εντολές των αφεντικών και με την βοήθεια του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού που αποδιοργάνωσε τους εργατικούς αγώνες με προσχηματικές σπασμωδικές απεργιακές ντουφεκιές.
 Είναι επιτακτικό να συσπειρωθούν όλες οι δυνάμεις του εργατικού κινήματος για να οργανώσουν ένα σχεδιασμό δράσης, που θα απαντήσει στο μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζει η τάξη μας. Ένα σχεδιασμό που να μπορεί να εμπνεύσει την τάξη μας, να δόση νικηφόρα την μάχη για την ίδια της την ζωή και να βγάλει την κοινωνία από την κρίση.
 Σε αυτή την κατεύθυνση με απόφασή του το Δ.Σ. του Ε.Κ. Λιβαδειάς σας καλεί να προετοιμάσουμε μαζί μια πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση μέχρι της 21/6/18 - ημέρα αποφάσεων για το νέο μεταμνημονιακό εφιάλτη - που θα σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας περιόδου εργατικών αγώνων. Πρέπει να συναποφασίσουμε να αναστρέψουμε το κλίμα της απαξίωσης του συνδικαλιστικού κινήματος. Η αναστροφή αυτή είναι απαραίτητος όρος για να συσπειρώσουμε την τάξη μας σε νικηφόρους αγώνες για την ζωή την δική μας, των παιδιών μας και των καταπιεσμένων σ’ αυτή την χώρα.

πρόταση – κάλεσμα

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget