Ο σύλλογος εργαζομένων οτα επαρχιας Λιβαδειάς για την παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Τα τελευταία χρόνια η διεθνής μέρα γυναικών είτε περνάει απαρατήρητη είτε έχει αποπολιτικοποιηθεί. Οι περισσότεροι σήμερα δεν γνωρίζουν καν ότι οι ρίζες της ημέρας βρίσκονται στον αγώνα των Αμερικανίδων εργατριών στην υφαντουργία ή ότι μια κινητοποίηση γυναικών στη Ρωσία ενάντια στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο το 1917 ήταν η σπίθα για την εξέγερση που οδήγησε στην ανατροπή του τσάρου και το ξεκίνημα της ρωσικής επανάστασης.
 Στα χρόνια που πέρασαν από τότε, οι γυναίκες πήραν μέρος σε πλήθος σκληρών αγώνων: αγώνων για μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση, χωρίς φτώχεια, ανεργία, χωρίς εργοδοτική βία σε βάρος της εργαζόμενης γυναίκας. Αγώνων ενάντια στο σεξισμό και τη βία. Παρόλα αυτά , η γυναικεία καταπίεση δεν έχει ξεπεραστεί ακόμα, ούτε καν στην «πολιτισμένη δύση». Η οικονομική κρίση έχει φέρει στην επικαιρότητα προβλήματα, που υποτίθεται ότι είχαν αντιμετωπιστεί. Η 8η Μάρτη δεν είναι απλά «γιορτή της γυναίκας»! Είναι ημέρα μνήμης και τιμής για μια από τις πιο σημαντικές στιγμές του εργατικού κινήματος, αφού έβαζε στην πρώτη γραμμή τα ζητήματα κατά της εκμετάλλευσης, κατά των φυλετικών διακρίσεων, κατά της διάκρισης στην αμοιβή ανδρών και γυναικών.
 Φέτος στις 8 του Μάρτη, καλούμε όλο τον κόσμο της εργασίας , του μόχθου , όλα τα λαϊκά στρώματα , το συνδικαλιστικό κίνημα και όλους τους πολίτες να ενώσουμε τις δυνάμεις στο πλάι των γυναικών , σε πολιτικές δράσεις σε όλο τον κόσμο για να τραβήξουμε την προσοχή στις συνθήκες εργασίας των γυναικών της εργατικής τάξης και στον αγώνα που χρειάζεται για να τις αλλάξουμε οριστικά και ισότιμα.
 Σήμερα δεν ξεχνάμε τις γυναίκες που διαχρονικά αγωνίσθηκαν, πολέμησαν, θυσιάσθηκαν για ελευθερία, δημοκρατία, δικαιοσύνη, δικαιώματα, ισότητα.
 Η ημέρα της γυναίκας μας θυμίζει ότι τα δικαιώματα και η ελευθερία κατακτούνται όταν αγωνίζεσαι σθεναρά γι' αυτά και μάχεσαι χωρίς εκπτώσεις.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ             ΚΑΡΑΛΗ ΓΙΟΥΛΗ

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget