συμβουλές για να κάνουν τα παιδιά τις ασκήσεις τους χωρίς κλάματα και φωνές

Πόσες φορές, ακόμα και στα μέσα της χρονιάς, προσπαθείτε να βάλετε σε μια τάξη το παιδί σας, ώστε να καταφέρει να διαβάσει; Πόσες φορές έχετε φωνάξει, έχετε τσακωθεί μαζί του για τις εργασίες του, χωρίς κανένα αποτέλεσμα;
 Η αλήθεια είναι πως η σωστή σειρά πρέπει να μπαίνει εξαρχής, αλλά ακόμα και τώρα δεν είναι αργά για να τα καταφέρετε. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε ορισμένα μικρά κόλπα για να κάνετε το διάβασμα στο σπίτι ευκολότερο και να γλιτώσετε γκρίνια και φωνές.
 Ξεκινήστε και ακολουθήστε μια ρουτίνα
 Πέρα από το διάβασμα πρέπει να έχετε θέσει στο παιδί σας ορισμένες δουλειές που πρέπει να γίνουν σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, έτσι θα έχει καταλάβει από νωρίς πως οι υποχρεώσεις μας δεν πρέπει να μένουν πίσω. Αν δεν το έχετε ήδη κάνει φροντίστε η ρουτίνα του να γίνουν οι εργασίες από το σχολείο, την οποία και δεν θα χαλάτε για τίποτα.
 Διαβάστε μια συγκεκριμένη ώρα
 Καθημερινά το παιδί σας πρέπει να διαβάζει μια συγκεκριμένη ώρα και για συγκεκριμένο διάστημα. Μπορεί αυτό το διάστημα να οριστεί στις δυο ώρες καθημερινά. Εκείνες τις ώρες το παιδί σας μπορεί είτε να διαβάσει τις εργασίες του, να σκεφτεί για αυτές είτε να κάνει κάτι άλλο. Αν επιλέξει, βέβαια, τα δυο τελευταία θα πρέπει να βρει και τι θα πει στον δάσκαλό του την επόμενη μέρα.
 Αφήστε το παιδί να μάθει με τον δικό του τρόπο
 Μπορεί να είναι δύσκολο βήμα για τους γονείς, αλλά πρέπει να το συνηθίσουν. Κανένας άνθρωπος δεν μαθαίνει ακριβώς όπως οι άλλοι. Ο καθένας λειτουργεί καλύτερα με τον δικό του τρόπο. Το ίδιο συμβαίνει και με τα παιδιά… Αν επιμένει πως θέλει να διαβάσει με έναν συγκεκριμένο τρόπο, τότε αφήστε το να κάνει το δικό του.
 Βοηθήστε μόνο όταν είστε ήρεμοι
 Το να τσακώνεστε πάνω από ένα τετράδιο με το παιδί μόνο καλό δεν του κάνει. Λαμβάνει το μήνυμα ότι το διάβασμα και οι εργασίες είναι κάτι το δύσκολο. Όταν η κατάσταση αρχίζει να γίνεται δυσάρεστη, εξηγήστε στο παιδί σας ότι το αγαπάτε πάρα πολύ για να τσακωθείτε για το αν θα είναι συνεπής ή όχι στις υποχρεώσεις του και φύγετε. Αφήστε το να σκεφτεί αν θα τα καταφέρει μόνο ή αν θα χρειαστεί τη βοήθειά σας.
 Σιγουρευτείτε ότι δουλεύει περισσότερο από εσάς
 Είναι πολύ εύκολο οι γονείς να παρασυρθούν και να κάνουν εκείνοι τις εργασίες των παιδιών τους. Πρέπει, όμως, να καταλάβετε ότι τα παιδιά επωφελούνται μόνο από τις δικές τους προσπάθειες και όχι από τις δικές σας.
 Προστατεύστε ό,τι είναι σημαντικό
 Το να τσακώνεστε για τις εργασίες και τα διαβάσματα είναι πολύ δυσάρεστο. Και για τα παιδιά και για τους γονείς. Αφήστε το παιδί να ανταποκριθεί στις σχολικές του υποχρεώσεις όπως εκείνο επιθυμεί, ακόμα και αν διαφωνείτε με τις προσπάθειές του. Αφήστε το να κάνει ορισμένα λάθη για να μάθει από νωρίς ότι πρέπει να είναι συνεπές και επιμελές. Αντιλαμβάνεται έτσι ότι το διάβασμα δεν είναι κάτι άσχημο, αλλά μια περιπέτεια που θα ζει για πολλά χρόνια.

διάβασμα στο σπίτι

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget