Η … ΑΝΑΡΡΗΧΗΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Ηλίας Τραμπάκουλος-
Με το σχολείο μας τις προάλλες οργανώσαμε εκπαιδευτικό περίπατο με περιβαλλοντικές δράσεις στο δάσος του Μοσχοποδιού. Μεταξύ των δράσεων υπήρχαν και κάποιες εξερευνήσεις μέσα στο δάσος.
Σε εμένα έλαχε η καλύτερη ομάδα, τα πιτσιρίκια της Πρώτης τάξης και κάποια παιδάκια λίγο μεγαλύτερα. Περάσαμε μέσα από ένα ρέμα- μεγάλο ποτάμι το έβλεπαν οι μικροί- και συζητήσαμε για την αξία του δάσους για την πόλη μας σε περίπτωση πλημμύρας.
Πιο πέρα, σήκωσα μια μεγάλη πέτρα και αντικρίσαμε από κάτω μια ολόκληρη κοινωνία εντόμων. Μάτια γουρλωμένα και μέσα στην παλάμη μου χώρεσαν 4-5 χουφτίτσες που αισθάνθηκαν απειλή από τα μικρά ζωύφια.
 Ξεκινάει η αναρρίχηση με στόχο « να καταλάβουμε το ύψωμα». Τα αγόρια, ως άλλα αγριοκάτσικα, σκαρφαλώνουν γρήγορα και επιδέξια. Τα κορίτσια φοβούνται την γκρεμίλα, τα χαμηλά κλαδιά, το λέρωμα των παπουτσιών. Ζητάνε βοήθεια. Απλώνονται χεράκια βοήθειας, δίνονται ωθήσεις, βοηθάνε και «οι μεγάλες δυνάμεις» (εγώ) και-αισίως- καταλαμβάνουμε τον λόφο.
 Παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής από άλλο μονοπάτι. Στην κατηφόρα έχουμε μικροτραυματισμούς και πεσίματα. Καμιά γκρίνια, κανένα δάκρυ. Αν είχαμε 2-3 γρατζουνισμένα γόνατα στο σχολείο θα είχαμε κλάματα και τηλέφωνα στις μαμάδες. Εδώ, οι παράπλευρες απώλειες δεν ήταν ικανές να νικήσουν τον ενθουσιασμό των παιδιών από την περιπέτεια της αναρρίχησης.
 Οι μαθητές μας περάσανε όμορφα και δημιουργικά. Κι εμείς καλύτερα …

 Ηλίας Τραμπάκουλος

δάσος Μοσχοποδιού

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget