επιστολή για παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων γενικών καθηκόντων στα δημοτικά σχολεία της Θήβας

Με επιστολή που στάλθηκε στην διοικήτρια του ΟΑΕΔ από τους διευθυντές των δημοτικών σχολείων της Θήβας ζητείται η ολιγόμηνη παράταση των συμβάσεων του προσωπικού γενικών καθηκόντων μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους.( οι συμβάσεις τους λήγουν τον Μάρτιο)
 Το κείμενο συνυπογράφεται από τον Δήμαρχο Θηβαίων κ. Νικολάου Σπυρίδωνα και από τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας κ. Γιαννιό Μιχάλη.
Μεγάλη η βοήθειά τους στις σχολικές μονάδες. Θεωρούμε ότι είναι απαραίτητο να υπάρχουν θέσεις προσωπικού γενικών καθηκόντων στα σχολεία μας
Στα δημοτικά σχολεία του Δήμου Θηβαίων έχουν προσληφθεί μέσω της δημόσιας πρόσκλησης 1/2017 του ΟΑΕΔ (4747/23-1-2017) άνεργοι σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας ως εργαζόμενοι γενικών καθηκόντων.
 Η συνεισφορά τους στην ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων υπήρξε καταλυτική μιας και λειτούργησαν σύμφωνα με το καθηκοντολόγιο που ορίζει ο νόμος. Πιθανότατα γνωρίζετε τις αυξημένες υποχρεώσεις που υπάρχουν στην Α/θμια εκπαίδευση και ότι δεν υπάρχουν κλητήρες, σχολικοί φύλακες ή γραμματείς σε αυτές. Αυτό αυξάνει την αναγκαιότητα της ύπαρξης και της εργασίας της σχετικής ειδικότητας στα σχολεία τα οποία διευθύνουμε.
 Όμως, στο αμέσως χρονικό διάστημα, λήγει η σύμβασή τους και αυτό θα δημιουργήσει παρενέργειες και δυσλειτουργίες  στα σχολεία μας. Θεωρούμε ότι υπάρχει η δυνατότητα παράτασης της σύμβασής τους τουλάχιστον μέχρι τη λήξη της διδακτικής χρονιάς. (15 Ιουνίου 2018) Άλλωστε, υπάρχει το προηγούμενο των 4.000 νοσηλευτών και τραυματιοφορέων των οποίων η σύμβαση παρατάθηκε κατά 1 έτος.
 Προσβλέποντας στη θετική αντιμετώπιση του ζητήματος, το οποίο άλλωστε  αφορά την ομαλή λειτουργία στα δημοτικά σχολεία, ευχαριστούμε εκ των προτέρων.
 Το κείμενο αυτό συνυπογράφεται από τον Δήμαρχο Θηβαίων κ. Νικολάου Σπυρίδωνα, από τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας κ. Γιαννιό Μιχάλη και από τους Διευθυντές/ντριες των παρακάτω σχολείων:

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ  ΘΗΒΑΙΩΝ                                               Ο ΔΝΤΗΣ  Π.Ε. ΒΟΙΩΤΙΑΣ
 ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝ                                                         ΓΙΑΝΝΙΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

ΟΙ   ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΘΗΒΑΣ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ  ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ

1ο Δημ. Σχολείο Θήβας
2ο Δημ. Σχολείο Θήβας
3ο Δημ. Σχολείο Θήβας
4ο Δημ. Σχολείο Θήβας
5ο Δημ. Σχολείο Θήβας
6ο Δημ. Σχολείο Θήβας
7ο Δημ. Σχολείο Θήβας
8ο Δημ. Σχολείο Θήβας
9ο Δημ. Σχολείο Θήβας
Ειδικό Δημ. Σχολείο Θήβας
1ο Δημ. Σχολείο Βαγίων
2ο Δημ. Σχολείο Βαγίων
Δημ. Σχολείο Δομβραίνας

ΠΡΟΣ κ. ΚΑΡΑΜΕΣΙΝΗ ΜΑΡΙΑ Διοικήτρια ΟΑΕΔ
  
Ηλίας Τραμπάκουλος

δημοτικά σχολεία της Θήβας

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget