ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Α.Σ.Ε. ΑΕ)

Μια ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία είχε η Ομάδα Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ) CLLD-LEADER και Επιχειρηματίες στην περιοχή Παρνασσού & Οίτης. Στις 14-02-2018 πραγματοποιήθηκε συνάντηση 30 περίπου επιχειρηματιών στο Κτήμα-Οινοποιείο του Νίκου Αργυρίου (ΠΓΕ-ΟΙΝΟΙ Παρνασσού) στο Πολύδροσο του Παρνασσού, με αντικείμενο συζήτησης την συνεργασία Επιχειρηματιών για ανάληψη κοινών δράσεων, για ανάδειξη της ταυτότητας της περιοχής, την προβολή της στο «εξωτερικό της περιβάλλον», κοινές δράσεις από τους τοπικούς επιχειρηματίες για διεύρυνση της τουριστικής περιόδου.
 Είναι η τρίτη κατά σειρά συνάντηση, δυναμικών επιχειρηματιών της περιοχής, και αναμένεται να οδηγήσει σε μια μονιμότερη συνεργασία, και στην «συγκρότηση» Ομίλου Επιχειρηματικότητας και ενός μόνιμου Forum Επιχειρηματιών στην περιοχή.
 Αφορμή αποτέλεσε το Πρόγραμμα CLLD-LEADER που υλοποιεί η Αναπτυξιακή ΟΑΣΕ στην περιοχή Παρνασσού και Οίτης ύψους 5.360.000€, και το οποίο δίδει προτεραιότητα στις συνεργασίες του Τοπικού Επιχειρηματικού Δυναμικού υποκινώντας το, να αναλάβει δράση συμβολής στην αναπτυξιακή διαδικασία στην περιοχή και συμφωνίες για ποιότητα στα προϊόντα και τις υπηρεσίες.
 Κοινός τόπος των επιχειρηματιών στην σύσκεψη, ήταν η συναντίληψη για την περιοχή που είναι αναγνωρίσιμη ως περιοχή Τουριστικού και Οικοτουριστικού προορισμού με τα δυνατά της σημεία και την ύπαρξης «χώρων» και «τόπων» εθνικής και υπερεθνικής σημασίας και αξίας (Εθνικοί Δρυμοί, Χιονοδρομικό Κέντρο, Αρχαιολογικός χώρος των Δελφών, κ.α.).
 Στην συνάντηση της οποίας την ευθύνη είχαν ο Επιχειρηματίας-Οινοποιός Νίκος Αργυρίου, ο Δ/ντής του ΟΑΣΕ, Β. Τσιτσιρίγκος και ο συνεργάτης του ΟΑΣΕ Δημ. Χατζαντώνης, υπήρξε σαφής δέσμευση όλων για συνέχιση της πρωτοβουλίας και σύντομα θα ξεδιπλωθούν ενέργειες και δραστηριότητες προς όφελος συνολικά της περιοχής και της τοπικής οικονομίας.

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget