Πρόσω ολοταχώς για τέταρτη ανακεφαλαιοποίηση

Σιγά σιγά προετοιμάζει η κυβέρνηση με την τρόικα το έδαφος για να υποδεχθούμε μια τέταρτη ανακεφαλαιοποίηση, τη στιγμή που ουδείς μας έχει εξηγήσει που πήγαν τα χρήματα από τις τρεις προηγούμενες ανακεφαλαιοποιήσεις. Φυσικά, το θέμα αυτό δεν το θέτει ούτε η Νέα Δημοκρατία, ούτε η Δημοκρατική Συμπαράταξη που ευθύνονται για τις δύο πρώτες. Έχοντας λερωμένη τη φωλιά τους αποφεύγουν επιμελώς το συγκεκριμένο θέμα και αναλώνονται σε ζητήματα που ουδόλως απασχολούν τον ελληνικό λαό.
 Αντί λοιπόν να συζητάνε για την προ των πυλών ανακεφαλαιοποίηση, η Νέα Δημοκρατία κάνει λόγο για τις αποκαλύψεις του πρώην υπουργού της, Γιάννη Παπαθανασίου για τους 8 μήνες της θητείας του. Από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ επειδή νιώθει θιγμένο από τις αποκαλύψεις Παπαθανασίου, σηκώνει ψηλά ένα θέμα που αφορά τον πρώην υπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη σχετικά με μια εσωτερική έκθεση του Τμήματος Μελετών της Τραπέζης της Ελλάδος. Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι το ΠΑΣΟΚ με το Γιωργάκη Παπανδρέου ευθύνεται, όχι για τη χρεοκοπία, αλλά για τη σχέση εξάρτησης με την τρόικα που δημιουργήθηκε με την ένταξη στο μνημόνιο. Η χρεοκοπία ήταν γεγονός. Η επιλογή του μνημονίου ανήκει στον Γιωργάκη και το ΠΑΣΟΚ.
 Τη στιγμή, λοιπόν, που ο λαός χάνει τα σπίτια του από τους πλειστηριασμούς, οι οποίοι μάλιστα από τις 21 Φεβρουαρίου θα γίνονται αποκλειστικά και μόνο μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, ακόμα και για χρέη 500 ευρώ στο δημόσιο, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τσακώνονται για το ποιος αύξησε το έλλειμμα το… 2009! Είναι λυπηρό να βλέπεις τα δύο αυτά κόμματα να κάνουν τα πάντα προκειμένου να προστατεύσουν τον Ανδρέα Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ και να μην κάνουν απολύτως τίποτα για να προστατεύσουν τους απλούς πολίτες από τους πλειστηριασμούς, τις κατασχέσεις, τη φοροεπιδρομή, τις κυβερνητικές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη κλπ. Απροκάλυπτα και ξεκάθαρα δείχνουν ότι δεν τους ενδιαφέρει αν θα μείνουν άστεγοι και άφραγκοι οι κάτοικοι αυτής της χώρας.
 Αντίθετα αυτό που τους ενδιαφέρει και συνεχώς κάνουν το παν για να το πετύχουν, είναι η σωτηρία των τραπεζών εις βάρος των πολιτών. Τόσο η κυβέρνηση, όσο και η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ έχουν βάλλει ως πρώτη και μοναδική τους, όπως φαίνεται προτεραιότητα, όχι μόνο τη σωτηρία, αλλά και την ευημερία και κερδοφορία των τραπεζικών ιδρυμάτων. Σύμφωνα, με τις εκτιμήσεις του μόνιμου εποπτικού μηχανισμού των τραπεζών SSM, οι πλειστηριασμοί των ακινήτων δεν πρόκειται να αποδώσουν τα αναμενόμενα και θα εξακολουθήσουν οι τράπεζες να έχουν προβλήματα. Μάλιστα, ο SSM επιθυμεί να τεθεί ένα όριο ώστε οι τράπεζες να μην αγοράζουν αλόγιστα ακίνητα που προέρχονται από πλειστηριασμούς καθώς υπάρχει η πιθανότητα τα εκπλειστηριαζόμενα ακίνητα της μιας τράπεζας να τα αγοράζει η άλλη ή η ίδια η τράπεζα. Έτσι ενώ ο δανειολήπτης θα χάνει το σπίτι του, η τράπεζα δεν θα έχει κανένα απολύτως όφελος, καθώς έχει ανάγκη από ρευστότητα και όχι από ακίνητα, τα οποία δεν αγοράζει κανείς.
 Τελικά, καθημερινά αποδεικνύεται πόσο λάθος είναι το μέτρο των πλειστηριασμών και παρόλα αυτά η κυβέρνηση, όχι μόνο το στηρίζει αλλά το επεκτείνει και για οφειλές προς το Δημόσιο.

danioliptes.gr

ανακεφαλαιοποίηση

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget