Τσακαλώτος κερνάει, Τσακαλώτος πίνει !!

Ακούγοντας κάποιος τον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο στη Βουλή, βγάζει εύκολα το συμπέρασμα πως ο υπουργός ενδιαφέρεται αποκλειστικά και μόνο για την ευημερία των τραπεζών, ενώ για τους πολίτες φέρνει νέα σκληρά και επώδυνα μέτρα. Ο υπουργός υπόσχεται 1,83 δις για κοινωνική πρόνοια και 22 δις στις τράπεζες!
Με τα 22 δις λέει ο υπουργός, ότι οι τράπεζες θα περάσουν με επιτυχία τα srtess tests και θα αντιμετωπίσουν και τα κόκκινα δάνεια. Βέβαια, δεν μας είπε ότι αφού έχουν 22 δις οι τράπεζες τότε γιατί βγάζουν στο σφυρί λαϊκές κατοικίες;
 Ο κ. Τσακαλώτος φαίνεται να έχει αδυναμία στις καβάτζες, καθώς μετά την καβάτζα με τα χρήματα των δανειοληπτών από την παράνομη εισφορά του ν. 128/75, τώρα ανακάλυψε την καβάτζα των τραπεζών των 22 δις. Όταν όμως πρόκειται για φόρους, τότε δεν υπάρχει καβάτζα καμιά και ο λαός υποφέρει από την παράλογη υπερφορολόγηση που επιβάλει ο κ. Τσακαλώτος.
 Είναι πλέον αδύνατον να παρακολουθήσει κάποιος τις οβιδιακές μεταμορφώσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου, από γκουρού των «αγανακτισμένων» σε κωδωνοκρούστη της «Wall Street» και υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ. Στο μόνο που παραμένει συνεπής ο Τσακαλώτος είναι στις επενδύσεις του στο εξωτερικό και όχι στην Ελλάδα, που τον έχουν κάνει πάμπλουτο. Ο προϋπολογισμός που συνέταξε ο κ. Τσακαλώτος διαιωνίζει αδικίες του παρελθόντος, καταδικάζει τη χώρα για πολλά ακόμη χρόνια στα μνημόνια, διαλύει ό,τι είχε απομείνει από το κοινωνικό κράτος και χειροτερεύει τους δείκτες της οικονομίας.
 Την ίδια στιγμή που όλοι οι νοικοκυραίοι υποφέρουν, συγγενείς υπουργών βρίσκουν την ευκαιρία να κάνουν χρυσές δουλειές και βγάλουν πολλά χρήματα. Ο λόγος φυσικά για τον κ. Ορέστη Τσακαλώτο που αναλαμβάνει εθνικός εκκαθαριστής. Η Qualco, η εταιρεία του Ο. Τσακαλώτου έχει υπογράψει συμφωνία με το Δημόσιο αξίας 12.000.000 ευρώ για τη διαχείριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη ΔΕΗ. Επίσης, στον ξάδερφο Τσακαλώτο είχε ανατεθεί η αποκλειστική και εν λευκώ διαχείριση των 16 προβληματικών τραπεζών οι οποίες κατέρρευσαν εν μέσω Μνημονίου, χωρίς να έχει ανακοινωθεί το ύψος της αμοιβής του.
 Έτσι λοιπόν, ο κ. Ορέστης θα θησαυρίζει κυνηγώντας τους 35.000 πολίτες στους οποίους η ΔΕΗ θα κόψει το ρεύμα μέσα στις γιορτές. Οι δυστυχισμένοι αυτοί συμπολίτες μας, δεν φθάνει που θα μείνουν δίχως ρεύμα, θα έχουν και τον ξάδερφο Τσακαλώτο να τους κυνηγάει μέρα-νύχτα για να εισπράξει το ληξιπρόθεσμο λογαριασμό της ΔΕΗ…
 Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για τον προϋπολογισμό, ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος αναφέρθηκε στις πληγές του Φαραώ. Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Τσακαλώτου ο πρόεδρος του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Β. Ελλάδας κ. Χαράλαμπος Περβανάς, είπε τα εξής: “Ο ίδιος ο υπουργός και ο ξάδερφος του είναι οι πραγματικές πληγές του Φαραώ, που σαν ακρίδες έχουν πέσει πάνω στον ελληνικό λαό και δεν θα φύγουν μέχρι να πάρουν και την τελευταία δεκάρα του κάθε πολίτη”.

danioliptes.gr

Ευκλείδης Τσακαλώτος

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget