Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας - Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Υψηλές θερμοκρασίες μέχρι και το Σάββατο και καταιγίδες το Σαββατοκύριακο, οι όποιες τοπικά θα έχουν έντονη μορφή και θα συνοδεύονται από ισχυρούς άνε-μους και χαλαζοπτώσεις.
 Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε σήμερα Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), υψη-λές θερμοκρασίες προβλέπονται σήμερα Πέμπτη μέχρι και το Σάββατο, ενώ το Σαββατοκύριακο στα βόρεια θα εκδηλωθούν καταιγίδες οι όποιες τοπικά θα έ-χουν έντονη μορφή και θα συνοδεύονται από ισχυρούς άνεμους και χαλαζο-πτώσεις.
 Πιο αναλυτικά:
 1. Σε υψηλά επίπεδα θα κυμανθεί η θερμοκρασία για ένα διήμερο στη χώρα και οι μέγιστες τιμές θα φθάσουν κατά τόπους:
 Α. Σήμερα Πέμπτη (10-08-2017) και Παρασκευη (11-08-2017) στα Δυτικά και Ηπειρωτικά τους 40 και τοπικά 41 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά του Ιονίου τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.
 Β. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά: αύριο Παρασκευή (11-08-2017) τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου και το Σάββατο (12-08-2017) τους 40 με 41 βαθμούς Κελ-σίου.
 2. Το Σαββατοκύριακο (12-08-2017 και 13-08-2017) στα βόρεια θα εκδηλωθούν καταιγίδες οι όποιες τοπικά θα έχουν έντονη μορφή και θα συνοδεύονται από ισχυρούς άνεμους και χαλαζοπτώσεις. Επιπλέον θα επικρατήσουν ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση το Σάββατο (12-08-2017) στα δυτικά και την Κυριακή (13-08-2017) στην υπόλοιπη χώρα.
 Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας (pprost@viotia.gr) της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας έχει ενημερώσει τις Αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες υπηρεσίες, καθώς και τους Δήμους, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπί-σουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
 Παράλληλα, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α.
 Επίσης υπενθυμίζουμε σε όλους, ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
 Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποι-ήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.
 Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να αποταθούν στο Τηλέφωνο Εκτάκτων Αναγκών (22610 - 29036 24ωρου λειτουργίας), καθώς και στην ιστοσελίδα (tpp-vio@pste.gov.gr) του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας.

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget