Θανάσης Σκούμας - Οριστικά στους Αγ. Θεοδώρους η εμποροπανήγυρης

Με 18 ψήφους υπέρ (όλοι της πλειοψηφίας) υπερψηφίστηκε η χωροθέτηση της εμποροπανήγυρης στο ρέμα στο Ταμπούρι Ρούκη. Μειοψήφισαν 8 μέλη (7 κατά και 1 λευκό που θεωρείται αρνητική ψήφος), όλα από τη δημοτική μειοψηφία.Απουσίαζαν ο Σ. Χαλβατζής και άλλα 4 μέλη της παράταξής του. Παρών από την παράταξη αυτή μόνο ο Κ. Βενιζέλος. Ο κ. Χαλβατζής έστειλε γραπτή τοποθέτηση.
Υπενθυμίζουμε ότι ο δήμαρχος, όταν ζήτησε την αναβολή στην προηγούμενη συνεδρίαση, είχε αναφέρει ότι θα καλούσε σε σύσκεψη τους εκπροσώπους των παρατάξεων, τον εμπορικό σύλλογο, τους εμπόρους και επαγγελματίες κλπ. Αντί της συσκέψεως και διαβουλεύσεως, ξεκίνησε εργασίες στον χώρο δίπλα στο ρέμα, αποδεικνύοντας, ότι την αναβολή τη ζήτησε για να "στρατωνίσει" τους διαφωνούντες με την μεταφορά συμβούλους του, μεταξύ αυτών και τον αντιδήμαρχο κ. Κίτσο, που είχε τοποθετηθεί κόντρα στην πρόταση του κ. Νικολάου.
Η τοποθέτηση και εισήγηση του δημάρχου κ. Νικολάου, ήταν πραγματικά θλιβερή για άνθρωπο της αυτοδιοίκησης. Εστίασε στις κλήσεις δικές του και των αντιδημάρχων, από δημοσιεύματα για διάφορους λόγους από την εισαγγελική αρχή, τις συνδύασε με την εμποροπανήγυρη και κατέληξε ότι δεν λαμβάνει ρίσκο να κάνει το παζάρι στην Πινδάρου, λόγω του ότι θα πρέπει να μειωθούν οι θέσεις για να δώσει έγκριση η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Του προτάθηκαν ανώδυνες εναλλακτικές λύσεις,για να μην μειωθούν οι θέσεις που είχαν εφαρμοστεί από τον ίδιο στο παρελθόν. Αλλά και ο ίδιος και ο αντιδήμαρχος Χατζησταμάτης δεν "χαμπάριαζαν" τίποτα.
Στο επιχείρημα και δικό μας και των επαγγελματιών, ότι ο χώρος στο Ταμπούρι Ρούκη είναι ανέτοιμος, ότι χρειάζονται πολλές εργασίες για διαμόρφωση του χώρου, νέος ηλεκτροφωτισμός, σώματα φωτισμού, ύδρευση, κρουνοί ασφαλείας, η απάντηση του ήταν ότι θα είναι όλα έτοιμα, έως την έναρξη της εμποροπανήγυρης που είναι σε ένα μήνα από σήμερα! Δεν μας είπε το κοστολόγιο των εργασιών αυτών για να γίνει σώνει και καλά η εμποροπανήγυρη στο ρέμα και να έχει τις προϋποθέσεις που απαιτούνται. Στις έντονες αντιρρήσεις και τα επιχειρήματα των εμπόρων και επαγγελματιών που μίλησαν, δεν είχε να πει τίποτα ως προς την ουσία και απαντούσε σε επιμέρους θέματα. Στην έκκληση δε, που του έγινε, ότι ο τζίρος των εργασιών των καταστηματαρχών θα είναι χαμηλός και θα σημάνουν καινούριες ζημίες γι' αυτούς, απάντησε κυνικότατα ότι όλοι θα δουλέψουν και ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Και βέβαια ανέφερε ότι εκείνος και η παράταξη του σε αντίθεση με όλους τους άλλους, κατέληξε σε αυτή την απόφαση με κριτήριο το Κοινό Καλό(!) και Όχι μιας μερίδας επαγγελματιών (του κέντρου)!
Σημαντική ήταν η τοποθέτηση του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου κ. Σαμιώτη, που ανέδειξε τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν οι έμποροι από αυτή την απόφαση. Απών ήταν ο Πρόεδρος των επαγγελματιών και βιοτεχνών προς κατάπληξη όλων των παρευρισκομένων.
Επισημαίνω επίσης, ότι ο αντιδήμαρχος Χατζησταμάτης, στην τοποθέτηση του, αναφερόταν συνεχώς και με επιθετικό τρόπο εναντίον μου, αντί να απαντήσει στα ερωτήματα και τα επιχειρήματα που αναπτύχθηκαν από τους παρευρισκόμενους πολίτες, εμπόρους, επαγγελματίες, τον Πρόεδρο του Εμπορικού συλλόγου κλπ.. Η επίθεση του αυτή, για άλλη μια φορά σε μένα,έγινε όπως και τις προηγούμενες φορές, με την ανοχή και προφανώς και την προτροπή του δημάρχου. Προφανής στόχος και των δύο τους, να δημιουργήσουν μια αντιπαράθεση, προκειμένου να αλλάξουν τη συζήτηση και να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες από το θέμα. Ατυχώς γι' αυτούς δεν το πέτυχαν.
Είναι απορίας άξιο, και προκαλεί πλήθος ερωτηματικά, για ποιο λόγο ο δήμαρχος Νικολάου και ο αντιδήμαρχος Χατζησταματης, επιδιώκουν σώνει και καλά, να κάνουν την εμποροπανήγυρη στο Ταμπούρι Ρούκη, σε χώρο που είναι ανέτοιμος, απαιτεί σοβαρές δαπάνες και χρόνο για να προετοιμαστεί η εμποροπανήγυρη και δεν εισακούγεται η ομόθυμη στάση των επαγγελματιών του κέντρου (που αποτελεί το 80% της εμπορικής ζωής της πόλης) που ζητούν την τέλεση της στην οδό Πινδάρου.

εμποροπανήγυρης

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget