Ο Θανάσης Σκούμας για την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος

Η παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος είναι η αφορμή. Η συνεχής υποβάθμιση του περιβάλλοντος για το κέρδος είναι το γεγονός. Η υποκριτική στάση εκ του ασφαλούς είναι η επίσημη κρατική και αυτοδιοικητική στάση στην Ελλάδα και στη Βοιωτία.
Μεγάλες και περιβαλλοντικά πλούσιες περιοχές, εκποιούνται σε τιμές ευκαιρίας, μεγάλες μπίζνες στη Χαλκιδική υπέρ των "επενδυτών" καταστρέφουν μεγάλα δάση και επιβαρύνουν το νερό και το περιβάλλον, με τη συνεργασία και τη συνενοχή του Τσίπρα και του Σταθάκη.
Στη διαχείριση των απορριμμάτων νέες και παλιές μπίζνες προωθούνται με εργαλείο την "αριστερή" κυβέρνηση και πρόθυμους "αριστερούς" υπουργούς. Στην περιοχή μας, οι τοπικοί ταγοί, προωθούν με όχημα την Θήβα και την ανώνυμη εταιρεία που έχουν συστήσει, την μονάδα που θα δημιουργήσει ανεπίστρεπτες βλάβες, προς χάριν των κερδών της εργολαβικής κοινοπραξίας.
Η βιομηχανία, εδώ στο Δήμο της Θήβας, αποφασίζει και κλείνει δρόμους και παραλίες με τις δημόσιες και δημοτικές αρχές να αποδέχονται μετ' επαίνων τις αυθαιρεσίες. Οι ίδιες αρχές δεν ελέγχουν το παραμικρό, ενώ η επιβάρυνση του Κορινθιακού είναι παραπάνω από εμφανής.
Στον Ασωπό, με μια εντυπωσιακή γιορτή, θα επιχειρήσουν να διασκεδάσουν τα προβλήματα που επιβεβαιώνουν τη συνεχή και αδιάκοπη ρύπανση και την εδώ και καιρό διακοπή των ελέγχων. Η εξαγγελία και προώθηση "σημαντικών έργων", "πάρκου", κλπ, θα στρέψει πιθανότατα αρκετά χρήματα για έργα στην περιοχή, που θα καλλιεργήσουν και ευλογήσουν την επικοινωνιακή προώθηση πολιτικών προσώπων, που κυοφορούνται σχεδιασμένα για την στελέχωση της ίδιας πολιτικής ελίτ που δημιούργησε τα μεγάλα περιβαλλοντικά προβλήματα, αλλά δυστυχώς δεν θα κάμψουν την ρύπανση, και δεν θα λύσουν τα προβλήματα της ρύπανσης των υδάτων στην περιοχή μας.
Οι βιομηχανίες, οι καπιταλιστές στο βωμό τους κέρδους τους, καταστρέφουν φυσικούς πόρους και επιβαρύνουν συνεχώς το περιβάλλον.
Σε μας εναπόκειται να αντιδράσουμε οργανωμένα και συλλογικά και να υπερασπιστούμε το περιβάλλον και τις ζωές μας.
Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ενώνει τις εξουσίες. Το πρόβλημα της ρύπανσης της περιοχής του Ασωπού, συνεχίζεται, είναι ταξικό και δεν έχει αποδοθεί δικαιοσύνη.

Δρομολόγησαν, είπε ο περιφερειάρχη,ς στη σημερινή φιέστα, τον εντοπισμό επιτέλους της εστίας της υπάρχουσας ρύπανσης! Αναμένουμε να δοθεί και σε όλους τους πολίτες, από που προέρχεται -αφού δρομολόγησαν τον εντοπισμό της- η ρύπανση. Και αφού δρομολόγησαν τον εντοπισμό της, είναι θέμα χρόνου προφανώς να αποδοθούν και οι ευθύνες σε αυτούς που ρύπαιναν και ρυπαίνουν.
Αλλά, έλα ντε, το μόνο που δεν είπε βέβαια ήταν αυτό!
ΔΕΝ υπάρχει κατά τον κ. Μπακογιάννη υπαίτιος της ρύπανσης. Υπάρχουν μόνο τεχνητά διλήμματα! Και επειδή ήταν τεχνητά τα ξεπεράσανε, όλοι μαζί, κυβέρνηση, περιφέρεια, βιομήχανοι και με τη συνδρομή της υψηλής ηγεσίας της εκκλησίας!. Δεν υπάρχει ανάγκη για εξακρίβωση των ρυπαντών, αφού αξιοποιήσανε όλα τα σύγχρονα ευρωπαϊκά εργαλεία! Έτσι ανακοίνωσε τον εντοπισμό της ρύπανσης και με τα χρηματοδοτικά εργαλεία θα γίνει κατασκευή πάρκου εξυγίανσης! Όλα καλά λοιπόν, φτιάχνουμε το "πάρκο εξυγίανσης" αλλά οι ρυπαντές εξαφανίστηκαν, η δρομολόγηση του εντοπισμού της ρύπανσης προσδιορίστηκε, αποκλειστικά για την κατασκευή του πάρκου και όχι και για την τιμωρία των ρυπαντών. Εξάλλου το ομολόγησε ο κ. Περιφερειάρχης με τους βιομήχανους έδωσε τα χέρια, μπορούσε να ελέγξει και να τιμωρήσει αυτούς που δημιούργησαν και συνεχίζουν να δημιουργούν τη ρύπανση;
Το νόημα της φιέστας είναι ένα: Τα "φράγκα" που δηλώθηκε ότι εξασφαλίστηκαν από προγράμματα και από το νέο ΕΣΠΑ και από το Ταμείο Υποδομών κλπ, ενώνουν τις εξουσίες, όλες, αλλά δεν λύνουν το πρόβλημα της ρύπανσης και δεν αποδίδεται δικαιοσύνη για την τεράστια βλάβη που έχει προκληθεί.

Θανάσης Σκούμας

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget