Σ.Ε.Χ.Β.Ν.Β «Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» - Ακόμη ένας μετανάστης εργάτης έπεσε θύμα της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και βίας

μετανάστης εργάτης θύμα εργοδοτικής αυθαιρεσίας

Ακόμη ένας μετανάστης εργάτης έπεσε θύμα της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και βίας.
Συγκεκριμένα, η εργοδοσία της « Κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ Α.Ε» (πλαστικές τσάντες) όχι μόνο απέλυσε τον συνάδελφο αλλά προχώρησε και σε άσκηση σωματικής βίας σε βάρος του, όταν εκείνος ζήτησε το χαρτί της απόλυσης και άλλα προσωπικά του έγγραφα, που είχε προσκομίσει στην εργοδοσία.
 Άμεση ήταν η αντίδραση στη βία της εργοδοσίας απ΄ την πλειοψηφία των συναδέλφων στο εργοστάσιο, που σταμάτησαν την παραγωγή.
 Καταγγέλλουμε την εργοδοσία της « Κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ Α.Ε» και το καθεστώς παραβίασης των όρων αμοιβής και εργασίας που έχει επιβάλλει. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, ότι ενώ δεν υπάρχει πόσιμο νερό, τουαλέτες, χώρος για την πραγματοποίηση των διαλειμμάτων, την ίδια στιγμή οι χώροι παραγωγής είναι ζωσμένοι με κάμερες παρακολούθησης.
 Όλα αυτά συμβαίνουν με την απουσία ή και την ανοχή ακόμη των ελεγκτικών μηχανισμών του υπουργείου εργασίας.
 Χαιρετίζουμε τις κινητοποιήσεις των συναδέλφων, την σύσταση εργοστασιακής επιτροπής και την απόφασή τους για συνέχεια με νέα 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 5 Ιουνίου, για την ανάκληση της απόλυσης και για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.
 Εκφράζουμε την συμπαράστασή μας στον αγώνα τους και αντιπροσωπεία του Σωματείου μας θα παραβρεθεί στο χώρο την Δευτέρα το πρωί.
Ετικέτες
Αντιδράσεις:

Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget