Σύντομα νέο νομοσχέδιο για τις Λαϊκές Αγορές στην Βουλή

Σύντομα πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή ο νέος νόμος για τις υπαίθριες αγορές, ο οποίος είναι "λιγότερο γραφειοκρατικός και περισσότερο ευέλικτος", όπως είπε o βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Μάρδας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, "Πρακτορείο 104,9 FM", την Τρίτη 30 Μαΐου, ύστερα από σειρά συναντήσεων που πραγματοποίησε με φορείς στην πόλη.
«Είχα σειρά συναντήσεων και χθες κλείσαμε κάποια θέματα. Καταλήξαμε σε κάποια πράγματα [...] Υπάρχουν παρατηρήσεις οι οποίες βελτιώνουν περισσότερο τον νόμο» σημείωσε ο κ. Μάρδας, ο οποίος συναντήθηκε με παραγωγούς αγροτικών προϊόντων στον Β’ συνεταιρισμό της Επανομής και με τον Παντελή Φιλιππίδη, πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.
 Ο κ. Μάρδας είπε ότι οι παραγωγοί, από την πλευρά τους, προτείνουν τα όρια των λαϊκών αγορών να μη διαφέρουν και ζητούν «όλοι οι παραγωγοί να βρίσκονται σε συγκεκριμένο σημείο, όλοι οι έμποροι να είναι σε άλλο σημείο και όλα τα βιομηχανικά προϊόντα να είναι σε άλλο μέρος έτσι ώστε οι καταναλωτές να γνωρίζουν από ποιους αγοράζουν τα προϊόντα τους».
 Χθες, το απόγευμα ο κ. Μαρδας επρόκειτο να έχει συνάντηση με τον γενικό γραμματέα Εμπορίου, Αντώνη Παπαδεράκη, προκειμένου να του μεταφέρει όλες τις παρατηρήσεις των παραγωγών και των εμπόρων και στη συνέχεια θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία στη Βουλή, υπογράμμισε έτσι «ώστε να υπάρξει ένας νόμος που θα εξυπηρετεί τους πάντες». Ένα από τα σημεία που θα συζητούσε με τον γενικό γραμματέα Εμπορίου ο βουλευτής Θεσσαλονίκης είναι το ότι (στον νέο νόμο) δεν γίνεται μνεία στους οινοπαραγωγούς, σε σχέση με τους υπόλοιπους εμπόρους και άλλα θέματα, όπως το ότι «υπάρχουν σκέψεις, να γίνουν αλλαγές στις λαϊκές αγορές, οι οποίες θα σχετίζονται με τα μέτρα που θα καταλαμβάνουν οι πάγκοι» . Για την ακρίβεια εξήγησε ότι «θα είναι έως έξι μέτρα το μήκος των πάγκων» και υπογράμμισε ότι οι περιφέρειες και οι δήμοι θα αποφασίσουν ποια θα είναι τα όρια των λαϊκών αγορών.

Λαϊκές Αγορές

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget