Με επιτυχία οι Αποκριάτικες Εκδηλώσεις του Δήμου Θηβαίων !

“Και του χρόνου στο μέτρο!”
 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν φέτος  οι αποκριάτικες εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Θηβαίων και ο Δημοτικός Οργανισμός Θήβας, το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, σε όλες τις Δημοτικές του Ενότητες. Δημότες και πάρα πολλοί επισκέπτες συμμετείχαν ενεργά στα αποκριάτικα παραδοσιακά έθιμα  με τα κεράσματα να είναι δωρεάν τόσο σε κρασί όσο και σε εδέσματα.
 Στη Θήβα οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Κυριακή της Τυρινής,  με “το Προξενιό και τα Αρραβωνιάσματα”  του ξακουστού εθίμου της πόλης, από τον Παραδοσιακό Σύλλογο του Βλάχικου Γάμου Θήβας.  Από το μεσημέρι, οι παρέες των Βλάχων γύριζαν τις γειτονιές της πόλης της Θήβας μαζεύοντας τα παλικάρια του «μπουλουκιού» .
Την επόμενη μέρα, Καθαρά Δευτέρα το πρωί, τα «μπουλούκια» των Βλάχων,   συγκεντρώθηκαν στην Κεντρική Πλατεία της Θήβας και στον πεζόδρομο της Επαμεινώνδου για να γλεντήσουν μαζί με τους επισκέπτες και να πραγματοποιήσουν την τελετή του  «γάμου» με τον σκωπτικό διάλογο. Το γλέντι συνεχίστηκε  μέχρι αργά το βράδυ και οι Βλάχοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά με την ευχή: «και του χρόνου στο μέτρο!»
 Εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης:
Tην Κυριακή της Τυρινής στο Καπαρέλλι με τις πολιτιστικές εκδηλώσεις “ΚΙΘΑΙΡΩΝΕΙΑ” και στα Βάγια με  παραδοσιακούς χορούς, τραγούδια, φαγητό και κρασί. 
Την Καθαρά Δευτέρα  στις Πλαταιές  με τη “Γιορτή της Φασολάδας,  στην Ξηρονομή με  παραδοσιακό γλέντι και σαρακοστιανά εδέσματα και στα Βάγια με κούλουμα.
 Σε όλες τις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν και συμμετείχαν ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι.
 Δείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο φωτογραφικό υλικό από τις αποκριάτικες εκδηλώσεις: http://fotoarxeiothivas.blogspot.gr/2017/03/2017.html

Αποκριάτικες Εκδηλώσεις

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget