Κλιμακωτή μείωση του αφορολόγητου και διατήρηση τεκμηρίων για αγρότες – μισθωτούς

Αλλαγές στα φορολογικά μέτρα προανήγγειλε η Κατερίνα Παπανάτσιου και νέο φόρο περιουσίας που σε αυτόν θα εντάσσονται κινητά και ακίνητα. Επίσης η υφυπουργός Οικονομικών, σε συνέντευξη στο «Βήμα της Κυριακής», αναφέρθηκε σε μείωση του αφορολογήτου, με πρόβλεψη για υψηλότερο αφορολόγητο για παιδιά, την παραμονή των τεκμηρίων και των υφιστάμενων φορολογικών κλιμακίων για μισθωτούς, συνταξιούχους αγρότες και επαγγελματίες για μια διετία.
Ακόμη, η κ. Παπανάτσιου αναφέρθηκε στο νέο σχέδιο για τα τέλη κυκλοφορίας των ΙΧ, το οποίο θα προβλέπει αυτόματη μείωση των τελών ανά έτος, με χρήση συντελεστή παλαιότητας και αξίας.
 Το νέο σύστημα «θα υπολογίζει τα τέλη εξειδικευμένα για κάθε όχημα, με την καθιέρωση αντικειμενικών κριτηρίων και αντίστοιχων συντελεστών (π.χ. με αυτόματη μείωση του ύψους των τελών ανά έτος με τη χρήση σχετικού συντελεστή παλαιότητας)», ανέφερε συγκεκριμένα η υφυπουργός, ενώ συμπλήρωσε «Δεν θεωρούμε σκόπιμο να γίνει μια μόνιμη ρύθμιση που θα δίνει τη δυνατότητα να κυκλοφορεί κάποιος το αυτοκίνητό του ορισμένους μήνες τον χρόνο πληρώνοντας το αντίστοιχο κλάσμα των τελών κυκλοφορίας. Πάντως θα εξετάσουμε αργότερα μέσα στη χρονιά αν υπάρχουν και φέτος οι λόγοι να ισχύσει μια παρόμοια με την περσινή κατ' εξαίρεση ρύθμιση».
 Για το περιουσιολόγιο, δήλωσε ότι θα δηλωθούν τα πάντα και θα βοηθήσει, όπως αναφέρει, «να σχεδιάσουμε μελλοντικά έναν φόρο μεγάλου πλούτου που θα περιλαμβάνει το σύνολο της κινητής και της ακίνητης περιουσίας του κατόχου». Σε αυτήν θα περιληφθούν οι καταθέσεις, οι οποίες όμως δεν θα φορολογηθούν ξεχωριστά.
 Σχετικά με τις αποδείξεις, δήλωσε ότι είναι στο στάδιο της ολοκλήρωσης το σύστημα με τη λοταρία ως κίνητρο για να τις ζητούν οι πολίτες, ενώ επισήμανε ότι δεν κινδυνεύει κάποιος αν μαζεύει περισσότερες αποδείξεις με πλαστικό χρήμα από εκείνες που του αναλογούν. Ακόμη, προανήγγειλε ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει απόφαση που θα προσδιορίζει τις επαγγελματικές ομάδες που θα πρέπει υποχρεωτικά να δέχονται πλαστικό χρήμα, ενώ τα POS δεν θα είναι υποχρεωτικά για την αγορά καπνικών προϊόντων, στα περίπτερα, στα ψιλικά, στα μικρά καταστήματα και τα σχετικά απομονωμένα μέρη.
 Ακόμη, σημείωσε ότι δεν θα μειωθούν οι έμμεσοι φόροι, ενώ ο ΕΝΦΙΑ του 2017 θα υπολογιστεί με τις εφετινές αντικειμενικές αξίες.
 Σε ερώτηση για το αν θα υπάρξει κάποια νέα ρύθμιση για τους οφειλέτες, απάντησε ότι πρώτα θα δουν πως θα πάει ο εξωδικαστικός συμβιβασμός για τα μεγάλα ποσά και μετά θα δουν τι θα κάνουν για τα μικρά ποσά έως 2.000 ευρώ που οφείλουν 3,3 εκατομμύρια φορολογούμενοι και ως 500 ευρώ που οφείλουν 2 εκατομμύρια πολίτες

μείωση του αφορολόγητου

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget