Συστάσεις της ΕΣΗΕΑ για την κάλυψη της τραγωδίας

ΕΣΗΕΑ

Ανακοίνωση για την μετάδοση της είδησης του τραγικού δυστυχήματος στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας που στοίχισε τη ζωή τεσσάρων ανθρώπων, εξέδωσε η ΕΣΗΕΑ, τονίζοντας ότι δεν πρέπει αυτό να αποτελέσει "αφορμή για κοινωνικούς αυτοματισμούς" και "χτυπήματα κάτω από τη ζώνη".
 Αναφέρει η ανακοίνωση:
 "Ένα τραγικό τροχαίο δυστύχημα, που στοίχισε τη ζωή τεσσάρων συνανθρώπων μας, αυτοδικαίως απασχόλησε την ειδησεογραφία των τελευταίων ημερών.
 Απόλυτα δικαιολογημένο είναι το αυξημένο ενδιαφέρον για την ειδησεογραφική κάλυψη του γεγονότος, αλλά όλοι οφείλουμε σεβασμό στο πένθος των οικογενειών.
 Όπως σημειώνεται και στον Κώδικα Δεοντολογίας, ο δημοσιογράφος οφείλει: «Να αντιμετωπίζει με διακριτικότητα και ευαισθησία τους πολίτες, όταν αυτοί βρίσκονται σε κατάσταση πένθους, ψυχικού κλονισμού και οδύνης…». Ως προς τη διερεύνηση των αιτίων, αυτή είναι ευθύνη των ειδικών.
 Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν μπορεί ένα τραγικό συμβάν να αποτελέσει αφορμή για κοινωνικούς αυτοματισμούς, ανταγωνισμούς και «χτυπήματα κάτω από τη ζώνη».
 Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ θεωρεί χρέος του να απευθύνει τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας.
Ετικέτες
Αντιδράσεις:

Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget