Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Εκδήλωση για τους Τρείς Ιεράρχες στην Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας

Την Τρίτη 31 Ιανουαρίου ε.έ. πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας προς τιμήν των εκπαιδευτικών της επαρχίας Λιβαδειάς. Η Εκδήλωση ξεκίνησε με τον πανηγυρικό Εσπερινό των Τριών Ιεραρχών στον Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Λεβαδείας, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλου και συμπροσευχομένου του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου, με την συμμετοχή των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας, τους εν ενεργεία και συνταξιούχους εκπαιδευτικούς της επαρχίας Λιβαδειάς.
 Κατόπιν στην αίθουσα της Ο.Χ.Ε.Λ. την εκδήλωση άνοιξε ο οικοδεσπότης Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος, ο οποίος απευθύνθηκε με λόγους επαινετικούς προς το λειτούργημα του δασκάλου, αφού τα αποτελέσματα του δασκάλου δεν είναι άμεσα, μα σαν του γεωργού αργά αλλά καρποφόρα διότι, όπως, είπε οι άξιοι γεωργοί της ψυχής αφήνουν θησαυρούς μες στις ψυχές των παιδιών.
 Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος ευχόμενος προς τους εκπαιδευτικούς υγεία και δύναμη στον δύσκολο αγώνα τους έκλεισε με το ποίημα του μεγάλου μας ποιητή Κωστή Παλαμά, που είναι αφιερωμένο στο δάσκαλο που με όλη τη δύναμή του δουλεύει για να βάλει γερά θεμέλια στης κοινωνίας την ελπίδα που δεν είναι άλλη απ΄ τα παιδιά της.
 Στη συνέχεια στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα και με κομμένη την ανάσα ο εκπαιδευτικός κόσμος της επαρχίας Λιβαδειάς άκουσε τον προσκεκλημένο ομιλητή Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ.Παύλο, ο οποίος με τον γεμάτο μηνύματα λόγο του καθήλωσε το κοινό με την εισήγησή του: «Ποιήσατε ὅπλον δικαιοσύνης καί μή θανάτου τήν παίδευσιν».

 Ο Σεβασμιώτατος κ. Παύλος, ο οποίος έχει διατελέσει εκπαιδευτικός μίλησε εμπειρικά μέσα από παραδείγματα και περιπτώσεις μαθητών που συνάντησε στην εκπαιδευτική αλλά και στην ποιμαντική του πορεία ως κληρικός.
 Έχοντας ως ύψιστο παράδειγμα το λόγο, τη ζωή και την διδασκαλία των Τριών Ιεραρχών τόνισε πως η παιδεία δεν είναι μόνο γνώση για απόκτηση πτυχίων ώστε τα παιδιά να αποκτήσουν ένα γεμάτο πορτοφόλι αλλά απόκτηση αρετών για να προσφέρουν στην κοινωνία και στον συνάνθρωπο.
 Ο Σεβασμιώτατος κ. Παύλος επεσήμανε ότι σήμερα μας ενδιαφέρει και ασχολούμαστε με την απόκτηση γνώσεων και την καλλιέργεια του νου και του σώματος των παιδιών όχι όμως με την ψυχή τους και έθεσε ερωτήματα και προβληματισμούς όσον αφορά το σκοπό της παιδείας που σήμερα δίνουμε στα παιδιά μας.
 Χαρούμενη νότα στην εκδήλωση έδωσε η μικτή πολυφωνική χορωδία του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως  υπό την διεύθυνση του κ.  Κοτροκόη, που απέδωσε τον ύμνο των Τριών Ιεραρχών και μελοποιημένη ποίηση.
 Τέλος, ο Σεβασμιώτατος  Ποιμενάρχης μας παρέθεσε δεξίωση στους εκλεκτούς προσκεκλημένους. Όλοι οι παριστάμενοι ευχήθηκαν και στο μέλλον  να πραγματοποιηθεί μια τέτοια εκδήλωση από την Ιερά Μητρόπολη.


Εκδήλωση για τους Τρείς Ιεράρχες

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget