«Καμπανάκι» της ΠΟΕ-ΟΤΑ για το Άρθρο 25 και τους συμβασιούχους Δήμων

Ανακοίνωση - «καμπανάκι» της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., σχετικά με τους απλήρωτους συμβασιούχους - «παρατασιούχους» Καθαριότητας Δήμων, ενόψει της ψήφισης του Άρθρου 25 του νομοσχεδίου του Υπ. Εσωτερικών, που εκφράζει την επιφύλαξή της για το εάν η προτεινόμενη νομοθετική πρόβλεψη θα δώσει οριστική λύση στην άρνηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου να εγκρίνει την πληρωμή σχετικών ενταλμάτων, κρίνοντας σύννομη την παράταση των συμβάσεων αυτών.
"Αυξάνεται καθημερινά ο αριθμός των εργαζομένων με παρατάσεις συμβάσεων που παραμένει απλήρωτος. Η συντριπτική πλειοψηφία των Επιτρόπων του Ελεγκτικού Συνεδρίου αρνείται να επικυρώσει τα αντίστοιχα χρηματικά εντάλματα πληρωμής αναμένοντας την ψήφιση της «τροπολογίας» που σύμφωνα με τους αρμόδιους θα δώσει λύση στο πρόβλημα.
 Εφιστούμε την προσοχή σε όλους τους αρμοδίους εμπλεκόμενους με το θέμα πως, η όποια Νομοθετική ρύθμιση θα πρέπει να διασφαλίζει την οριστική λύση στο πρόβλημα. Και αυτό γιατί ήδη υπάρχουν σοβαρές επιφυλάξεις για το εάν η σχετική διάταξη, όπως κατατέθηκε και συζητήθηκε στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής, διευθετεί οριστικά το ζήτημα.
 Οι εργαζόμενοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα και αντοχή να παραμείνουν άλλον ένα μήνα απλήρωτοι.
 Επίσης, παρά το σχέδιο διάταξης Νόμου που η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. κατέθεσε προκειμένου να υλοποιηθεί η δέσμευση της κυβέρνησης για επίλυση του προβλήματος των εργαζομένων που προσλήφθηκαν από τους προσωρινούς πίνακες του Α.Σ.Ε.Π. για τουλάχιστον επτά (7) και οκτώ (8) χρόνια, καμιά ενέργεια και πρωτοβουλία προς την κατεύθυνση αυτή δεν έχει πραγματοποιηθεί.
 Καλούμε τους εργαζόμενους να μην εφησυχάζουν και να είναι σε αγωνιστική καθημερινή ετοιμότητα να διεκδικήσουν το αυτονόητο δικαίωμά τους για την πλήρη εφαρμογή της παράτασης των συμβάσεων έως το τέλος του 2017, όπως αυτή έχει ψηφιστεί και την τακτική τους πληρωμή για την εργασία που παρέχουν.
 Αυτονόητη υπενθύμιση στην εξοντωτική εποχή της εφαρμογής των Μνημονίων!!!"

ΠΟΕ-ΟΤΑ

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget