Πρωτοχρονιάτικη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Θηβών – Τελετή Ευλογίας της Βασιλόπιτας

 Την πρώτη Θεία Λειτουργία, την πρώτη ημέρα του Νέου έτους κατά την οποία η Εκκλησία μας εορτάζει την Περιτομή του Χριστού και την μνήμη του Αγίου Βασιλείου του Ουρανοφάντορος, τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος στην Επτάπυλη πόλη των Θηβών με την προϊστορική, βυζαντινή και μεταβυζαντινή ιστορία.
 Ο Σεβασμιώτατος προηξήρχε στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία και στη Δοξολογία, που τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Θηβών, παρουσία του Δημάρχου Θηβαίων, του Διοικητή του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Πυροβολικού Θηβών, του Υποδιοικητή της 114 Πτέρυγας Μάχης Τανάγρας, εκπροσώπων λοιπών Ενόπλων Δυνάμεων, εκπροσώπων της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, φορέων και του ευσεβούς λαού.
 Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην έννοια του χρόνου σύμφωνα με τον ιερό Αυγουστίνο Επίσκοπο Ιππώνος καθώς και τον Γάλλο φιλόσοφο Κλωντέν, τονίζοντας την σημασία της αξιοποιήσεως του χρόνου από τον άνθρωπο στα στενά όρια της επίγειας παρουσίας του στη γη, η οποία συνδέεται άρρηκτα με την μέλλουσα και αιώνια ζωή.
 Κατόπιν στην αίθουσα Τελετών του Μητροπολιτικού Γραφείου Θηβών, παρουσία του κλήρου, των αρχόντων και του λαού της πόλεως των Θηβών, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα και ευχήθηκε σε όλους Χρόνια Πολλά, Καλή και Ευλογημένη Χρονιά, γεμάτη υγεία και αισιοδοξία.
 Έπειτα, ο Ποιμενάρχης της Βοιωτικής Εκκλησίας, την γιορτινή πρώτη ημέρα του χρόνου, επισκέφθηκε το Γηροκομείο Θηβών ΟΧΕΚ, όπου ευχήθηκε Καλή Χρονιά στους τροφίμους.
 Επίσης, επισκέφθηκε το Θεραπευτήριο Χρονίως Πασχόντων «Διακονία Αγάπης Θηβών» της Μητροπόλεώς μας, όπου ευχήθηκε Kαλή και Eυλογημένη Xρονιά στους συνανθρώπους μας, που φιλοξενούνται στο Ίδρυμα καθώς και στο προσωπικό του Θεραπευτηρίου.

Πρωτοχρονιάτικη Θεία Λειτουργία

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget