8 πράγματα που πρέπει να κάνουμε πριν κοιμηθούμε

Τα πράγματα που κάνεις λίγο πριν ξαπλώσεις στο κρεβάτι έχουν μεγάλη επίδραση στη ζωή σου. Και όπως καταλαβαίνεις, αυτή είναι μία εξαιρετική στιγμή για να κάνεις την πολυπόθητη αλλαγή στην καθημερινή σου ρουτίνα. Πώς;
Το ιδανικό ανάγνωσμα πριν κοιμηθείς είναι ένα βιβλίο αυτοβελτίωσης, αφού αν διαλέξεις κάτι υπερβολικά συναρπαστικό, όπως ένα μυθιστόρημα φαντασίας ή μυστηρίου, ίσως τελικά σου φύγει η νύστα.
Βούρτσισε τα δόντια και κάνε νήμα: η χρήση της οδοντόβουρτσας και του οδοντικού νήματος έχει τεράστια επίδραση στην υγεία σου. Τα άρρωστα ούλα μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως παθήσεις στην καρδιά και το αναπνευστικό. Επιπλέον, αν δεν χρησιμοποιείς καθημερινά οδοντόβουρτσα και νήμα έχεις περισσότερες πιθανότητες να χάσεις τα δόντια σου μεγαλώνοντας.
Ετοιμάσου για την επόμενη μέρα: Προετοίμασε όλα σου τα πράγματα από το προηγούμενο βράδυ –το γεύμα και τα ρούχα σου- ώστε να μη βιάζεσαι το πρωί.
Τεντώσου: Το τέντωμα είναι μια καλή συνήθεια που μπορείς να υιοθετήσεις. Όχι μόνο κάνει καλό στις αρθρώσεις και την ευλυγισία σου, αλλά μπορεί επίσης να σε βοηθήσει στον ύπνο.
Πέσε στο κρεβάτι 15 λεπτά νωρίτερα: Δοκίμασε αυτό το απλό κόλπο – πήγαινε στο κρεβάτι 15 λεπτά νωρίτερα απ’ όσο σχεδιάζεις. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν κοιμούνται αρκετά και η στέρηση του ύπνου μπορεί να έχει σοβαρή επίπτωση στην υγεία και στην παραγωγικότητά σου. Πηγαίνοντας στο κρεβάτι νωρίτερα, μπορείς να αλλάξεις βαθιά ριζωμένες συνήθειες και να σταματήσεις να μεταθέτεις την ώρα του ύπνου σου.
Αφαίρεσε το μακιγιάζ σου: Μπορεί να είσαι πολύ κουρασμένη για να βγάλεις το μακιγιάζ σου, πρέπει όμως να υιοθετήσεις αυτή τη συνήθεια αν θέλεις μία υγιής επιδερμίδα. Όταν αφήνεις το μακιγιάζ όλη τη νύχτα, φράσσουν οι πόροι και εμποδίζεται η σωστή δράση του σμήγματος, ενός φυσικού serum που εκκρίνει το δέρμα σου για να ενυδατωθεί. Αυτό μπορεί επίσης να οδηγήσει σε ακμή. Αν δεν καθαρίζεις το πρόσωπό σου πριν τον ύπνο, οι ελεύθερες ρίζες από το περιβάλλον που προσκολλώνται στο δέρμα σου κατά τη διάρκεια της ημέρας μένουν εκεί όλη τη νύχτα, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε διάσπαση του κολλαγόνου, με αποτέλεσμα τη δημιουργία μικρών ρυτίδων.
Κατάγραψε τα πράγματα για τα οποία είσαι ευγνώμων: Σημείωνε κάθε βράδυ σε ένα σημειωματάριο ένα έως τρία πράγματα για τα οποία νιώθεις ευγνώμων και αυτό μπορεί να σε βοηθήσει να εκτιμήσεις τα πράγματα που μέχρι τώρα ίσως θεωρούσες δεδομένα. Είναι τόσο εύκολο να εστιάσεις στα αρνητικά μέσα στη μέρα σου και να ξεχάσεις ή να απορρίπτεις τα θετικά. Τραβώντας την προσοχή σου στα καλά, μπορείς να αλλάξεις τον τρόπο που λειτουργεί το μυαλό σου.
Διαλογίσου: Ο διαλογισμός είναι ένα εξαιρετικό τελετουργικό που μπορείς να αντιγράψεις. Βοηθά στη μείωση των επιπέδων του άγχους και σου προσφέρει πνευματική ηρεμία. Θα σε βοηθήσει με τις παρορμήσεις και τις αντιδράσεις σου σε αγχωτικές καταστάσεις. Τα πλεονεκτήματα του διαλογισμού είναι ατελείωτα  όπως καλύτερη μνήμη, περισσότερη δημιουργικότητα και λιγότερο άγχος.
  
Πηγή: http://www.iatrikanea.gr

πριν κοιμηθούμε

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget