Εργατικό Κέντρο Θήβας - 17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 1973 - 2016 ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Εργατικό Κέντρο Θήβας

Σαράντα τρία χρόνια μετά τη μεγαλειώδη εξέγερση των φοιτητών, τα μηνύματα του Πολυτεχνείου όχι απλά παραμένουν επίκαιρα αλλά αποτελούν και σύγχρονα αιτήματα της ελληνικής κοινωνίας, η οποία δοκιμάζεται από τα απίστευτα άδικα οικονομικά μέτρα που έχουν εξοντώσει το λαό μας.

Το κεντρικό σύνθημα του Πολυτεχνείου «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία», αποτελεί ταυτόχρονα και αφετηρία για νέους αγώνες με στόχο την ανατροπή των πολιτικών του μνημονίου, της σκληρής και μονόπλευρης λιτότητας, της πλήρους ισοπέδωσης της εργασίας, των ελαστικών μορφών απασχόλησης, των απολύσεων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, την αύξηση της ανεργίας,   της δραματικής μείωσης εισοδημάτων, της ανατροπής των εργασιακών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, της διάλυσης της υγείας, της παιδείας και του κοινωνικού κράτους.
Τέτοιες μέρες εδώ και σαράντα τρία  χρόνια , ο νους και η καρδιά όλων μας είναι εκεί, στο Πολυτεχνείο, στην εξέγερση των φοιτητών, της νεολαίας και ολόκληρου του ελληνικού λαού κατά της χουντικής τυραννίας. Στον Νοέμβρη του 1973.
Το Πολυτεχνείο ζει μέσα στους αγώνες, τους σημερινούς και τους αυριανούς, για ειρήνη, κοινωνική δικαιοσύνη, για υπεράσπιση και διεύρυνση των κοινωνικών κατακτήσεων, των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των ελευθεριών, στη σκληρή αντιπαράθεση με τις δυνάμεις του νεοφιλελευθερισμού.
Σαράντα τρία χρόνια μετά, το Πολυτεχνείο συγκινεί, εμπνέει, θυμίζει πως τα οράματα τού τότε είναι ακόμα και σήμερα επίκαιρα. Κόντρα σε όσους επιδιώκουν, τη διαγραφή της ιστορικής μνήμης, εμείς διδασκόμαστε απ' αυτήν και ξέρουμε ότι: η καλύτερη τιμή στο Νοέμβρη είναι σήμερα η πάλη για τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Η ιστορία του Πολυτεχνείου ,για μια φορά ακόμη  έδειξε πως όταν ο λαός θέλει, μπορεί. Μπορεί και πρέπει να παραμερίσει την λογική του συμβιβασμού και της υποταγής. Μπορεί και πρέπει να πάρει την υπόθεση των αγώνων στα χέρια του.
Το Πολυτεχνείο ζει.   
Ζει μέσα στις καρδιές όλων εκείνων που αντιλαμβάνονται ότι η ελευθερία είναι ένα αγαθό για το οποίο αξίζει να αγωνίζεται κανείς.
Το Νοέμβρη του '73, η εξέγερση κατεστάλη βίαια, όμως, καταγράφηκε στην ιστορία ως σύμβολο αντίστασης και ανατροπής. 
Το Πολυτεχνείο ήταν και θα είναι πάντα ένα ζωντανό κάλεσμα για τη δημοκρατία και την ελευθερία, θα είναι ζωντανό μέσα σε κάθε ελεύθερο μυαλό.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ :
καταπολέμηση της φτώχιας ,
μόνιμη και σταθερή εργασία , χωρίς ελαστικότητες και επισφάλειες ,
ισχυρή κοινωνική προστασία ,
ανθρώπινες συνθήκες εργασίας ,
δημόσια και δωρεάν υγεία και εκπαίδευση για όλους,
να ζούμε με αξιοπρέπεια από το μισθό μας,
πιο ΔΙΚΑΙΗ ,ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ , ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ και ΕΛΕΥΘΕΡΗ κοινωνία,
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.
Όλοι στις εκδηλώσεις  της  17 Νοέμβρη
«Ψωμί- Παιδεία- Ελευθερία.
Εμπρός για της γενιάς μας τα Πολυτεχνεία».
Ετικέτες
Αντιδράσεις:

Δημοσίευση σχολίου

[facebook][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget