Συγγνώμη από τον πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ στις οροθετικές ιερόδουλες

«Είναι υποχρέωσή μου να πω δημοσίως ένα συγγνώμη για τη συμπεριφορά και μεταχείριση του ΚΕΕΛΠΝΟ στις γυναίκες αυτές. Πρόκειται για παραβίαση των δικαιωμάτων τους. Η διάγνωση οροθετικότητας είναι εντελώς απόρρητη και δεν μπορούν να δοθούν χωρίς άδεια από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων».
Με τα λόγια ο νυν πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ ζήτησε συγγνώμη για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων, τον Απρίλιο του 2012, των ιερόδουλων γυναικών, φορέων του HIV, που κάθονται στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας κατηγορούμενες για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη κατά συρροή και παράβαση του νόμου περί εκδιδόμενων γυναικών.
 Καταθέτοντας ως μάρτυρας υπεράσπισης ο κ. Ρόζενμπεργκ τόνισε πως αρχικό μέλημα τους είναι η προστασία του ασθενούς και εξήγησε πως για τη δημοσιοποίηση «Προέβαλαν αρχικά τον ισχυρισμό ότι έγινε για λόγους δημόσιας υγείας. Δευτερευόντως ενημερώθηκαν ότι η κίνηση αυτή επιβλήθηκε από το υπουργείο Υγείας» φωτογραφίζοντας με αυτό τον τρόπο την τότε ηγεσία του υπουργείου.
 Για «άνωθεν πολιτικές εντολές» έκανε λόγο καταθέτοντας στο δικαστήριο και ο αστυνομικός Δημ. Μανάτος, ο οποίος μέχρι το 2014, συμμετείχε στην επιχείρηση "Ξένιος Ζευς" για την επαναπροώθηση παράνομων μεταναστών στις χώρες τους.
 Ο μάρτυρας αναφέρθηκε στην επιχείρηση «σκούπα» εκείνων των ημερών
 «Ο ταξίαρχος είπε ότι άνωθεν πολιτικές εντολές ζητούσαν να πάνε όλοι οι προσαχθέντες στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Δεν ήταν καθαρή πρωτοβουλία της αστυνομίας. Ξέραμε ότι επρόκειτο για εκδιδόμενες γυναίκες» είπε ο μάρτυρας υπογραμμίζοντας πως όσες βρέθηκαν θετικές μεταφέρθηκαν στην Ασφάλεια Αττικής και συνελήφθησαν. Πριν από αυτό το σκηνικό πάντως, δεν είχε τύχει να πάμε στο ΚΕΕΛΠΝΟ».
 Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ο μάρτυρας είπε πως δεν μπορεί να πει κάτι συγκεκριμένο για τις κατηγορούμενες τονίζοντας πως « Η ζωή και η ανάγκη τις έφερε σε αυτό το σημείο. Αρκετές ήταν τοξικοεξαρτημένες».
 Εισαγγελέας: Αναγνωρίζετε στο πρόσωπο κάποιας από τις παρούσες κατηγορούμενες να έχουν απασχολήσει ξανά με τέτοιου είδους αδικήματα; Τις έχετε ξαναδεί;
 Μάρτυρας: Τη μία την έχω ξαναδεί. Πρέπει να την είδα να εκδίδεται μετά το 2012. Έχει περάσει ο καιρός και δεν θυμάμαι.
 Εισαγγελέας: Χρειαζόμαστε σαφήνεια...
 Μάρτυρας: Ότι την έβλεπα, την έβλεπα. Δεν θυμάμαι το χρόνο.
 Εισαγγελέας: Γνωρίζετε αν χρησιμοποιούσαν προφυλακτικό; Είστε σε θέση;
 Μάρτυρας: Δεν μπήκα στη διαδικασία να ρωτήσω αυτές τις διαδικασίες, ούτε μου έπεφτε λόγος. Απ' όσο γνωρίζω, δεν έχει υπάρξει κάποια καταγγελία. Πολλές από τις κοπέλες μας άνοιγαν την καρδιά τους. Από εκεί και μετά δεν ξέρω τι έκαναν. Υπήρχαν κοπέλες που μας έλεγαν ότι πελάτες επέμεναν χωρίς προφυλακτικό. Για τις συγκεκριμένες δεν ξέρω.
 Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα στο εδώλιο κάθισαν τέσσερις από τις 11 γυναίκες των οποίων τα στοιχεία δόθηκαν στη δημοσιότητα . Οι τρεις δεν βρίσκονται πια στη ζωή.  

ΚΕΕΛΠΝΟ

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget