Τέλος στην δράση τετραμελούς σπείρας Ελλήνων - «δάγκωσαν» αγρότες και επαγγελματίες στην Θήβα και στις Ερυθρές

Τέλος στην δράση τετραμελούς σπείρας Ελλήνων (τρεις άντρες και μία γυναίκα) έβαλε η Ασφάλεια Δυτικής Αττικής, οι οποίοι επί τουλάχιστον 8 μήνες εξαπάτησαν με διάφορα προσχήματα και «δάγκωσαν» αγρότες και επαγγελματίες στην Θήβα και στις Ερυθρές.
 Με δύο τρόπους, κατάφεραν να εισχωρήσουν και να πείσουν τα θύματά τους. Ο ένας τρόπος ήταν ότι προσποιούνταν πως είχαν «άκρες» σε προγράμματα κοινοτικών επιδοτήσεων του ΕΣΠΑ και έπειθαν αγρότες να επενδύσουν σε αυτά.
 Ο άλλος τρόπος ήταν με έναν 37χρονο που του φόρεσαν και τα απαραίτητα αξεσουάρ, ράσα κλπ. και τον παρουσιάσαν ως δήθεν μοναχό του Αγίου Όρους, ο οποίος δήθεν θα έκλεινε συμφωνίες με αγρότες της Θήβας για να προωθήσουν τα προϊόντα τους στα μοναστήρια του Αγίου Όρους…
 Οι… αθεόβοβοι όμως απατεώνες, πέρα ότι κατάφεραν να πείσουν τους αγρότες με το δήθεν μονοπώλιο αγοράς των δικών τους αγροτικών προϊόντων, παρότι το Άγιο Όρος ως γνωστόν έχει μεγάλη αυτονομία, κατάφεραν να πείσουν έναν ιχθυοπώλη ότι θα έπαιρναν τα ψάρια τους μόνο από αυτόν! Στο Άγιο Όρος δηλαδή θα χρειάζονταν ψάρια, από την Θήβα(!!!) Υπάρχει και πιο ακραία περίπτωση όπου έπεισαν έναν ζαχαροπλάστη στις Ερυθρές πως θα προμηθεύονταν αποκλειστικά τα γλυκά τους από αυτόν…
 Όλα αυτά βέβαια με το αζημίωτο και την σχετική «μίζα» που δεν ήταν τίποτα άλλο παρά αυτούσια τα κέρδη των απατεώνων. Οι πρώτες καταγγελίες έγιναν από τις Ερυθρές και για αυτόν τον λόγο ανέλαβε την διερεύνηση της υπόθεσης η Ασφάλεια Δυτικής Αττικής και ύστερα από προσυμφωνημένο ραντεβού με προσημειωμένα χαρτονομίσματα, έγινε η έφοδος και συνελήφθησαν οι απατεώνες. Ανάμεσά τους ήταν και μία 42χρονη γυναίκα που προσποιήθηκε την εκπρόσωπο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες.
 Από την 8μηνη δράση του κυκλώματος και από την μέχρι στιγμής έρευνα προέκυψαν τουλάχιστον 10 θύματα στην περιοχή από τους οποίους κατάφεραν να αφαιρέσουν τουλάχιστον 15.000 ευρώ. Η έρευνα συνεχίζεται μέχρι να διαπιστωθεί όλο το εύρος της απάτης.

αγρότες και επαγγελματίες στην Θήβα

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget