Από την Θεσσαλονίκη για προσκύνημα στο Μαυσωλείο Διστόμου, με ένα λουλούδι!

 Από την Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν προσκυνηματική επίσκεψη στο Δίστομο Βοιωτίας.  Ήταν τα μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων στο Δήμο Παύλου Μελά Θεσσαλονίκης (πρώην Δήμοι Σταυρούπολης, Πολίχνης και Ευκαρπίας) που περιέλαβαν και το Δίστομο στο πλαίσιο τριήμερης εκδρομής τους σε Βοιωτία, Φωκίδα και Φθιώτιδα.

Πήγαν Δελφούς, Γραβιά, Μονή Δαμάστας,Αντίκυρα και Αράχωβα,ενώ το πρόγραμμα περιλάμβανε σχεδόν μια ημέρα στο Δίστομο - ξενάγηση στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού, προσκύνημα στο Μαυσωλείο και φαγητό και βόλτα στην Μαρτυρική κωμόπολη..Απλοί, με ένα ποίημα του Διστομίτη Στάθη Σταθά και με ένα λουλούδι στο χέρι ο καθένας, οι  61 άνδρες και γυναίκες που εξέδραμαν από την Θεσσαλονίκη, προσκύνησαν στο Μαυσωλείο Διστόμου τους 228 Διστομίτες που σφαγιάσθηκαν από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 10 Ιουνίου 1944.
 ''Ειμαστε πολύ συγκινημένοι από την ιστορία του Διστόμου. Συγκλονιστήκαμε από το ντοκιμαντέρ που είδαμε στο Μουσείο. Ήρθαμε για να αποτίσουμε φόρο τιμής - και το πράττουμε καταθέτοντας   ο καθένας και η καθεμιά μας ένα λουλούδι στο Μαυσωλείο'' μας είπε η κ. Τασούλα Σιδηροπούλου, Πρόεδρος και Υπευθυνη Δημοσίων Σχέσεων της Δ.Ε.ΠΑ.Μ, για τις Δραστηριότητες των Εργαζομένων του Δήμου.

Μαυσωλείο Διστόμου

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget