Πώς να ηρεμείτε ένα εκνευρισμένο παιδί

εκνευρισμένο παιδί

Δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο και η διαχείριση ενός τέτοιου παιδιού, σε τέτοια ψυχολογική κατάσταση. Το mother.gr καταγράφει κάποιους τρόπους για να το καταφέρετε με ορθολογικές μεθόδους:
 Αρχικά, κάντε ξεκάθαρο στο μυαλό σας ότι μια δόση επιθετικότητας είναι φυσιολογική σε όλα τα παιδάκια που βιώνουν άγχος και ανησυχία στην όλη τους προσπάθεια να καταλάβουν τον κόσμο γύρω τους.
 Όπως πιθανότατα θα κάνατε και με έναν ενήλικο, μην προσπαθήσετε να το πιέσετε άθελά σας να κάνετε συζήτηση όταν είναι έτσι. Δώστε του χρόνο να ηρεμήσει και θα δείτε ότι όλα θα γίνουν πιο εύκολα.
 Εκεί που πρέπει να επέμβετε άμεσα και δραστικά είναι όταν εκδηλώνει επιθετικότητα με βίαιο τρόπο, ιδιαίτερα απέναντι σε εσάς ή τρίτους. Πρέπει να καταλάβει από νωρίς ότι δεν είναι αποδεκτό να φέρεται ανεξέλεγκτα επειδή έτσι του βγήκε εκείνη τη στιγμή και πως υπάρχουν πολιτισμένοι τρόποι να λυθεί μια διαφωνία.
 Σε αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει να μείνετε ψύχραιμη, να απομονώσετε το παιδί από τον υπόλοιπο κόσμο και να του εξηγήσετε γιατί είναι λάθος αυτό που έκανε και ενδεχομένως πώς θα μπορούσε να αντιδράσει στο μέλλον.
 Αποφύγετε τις τιμωρίες και ενθαρρύνετε το μικρό σας να ζητήσει συγγνώμη από το άλλο παιδάκι αν διαπιστώσετε ότι είναι δεκτικό σε κάτι τέτοιο. Δεν έχει νόημα να το πιέσετε να το κάνει χωρίς να το νιώθει, μόνο και μόνο για να μη σας «εκθέσει».
 Όταν διαπιστώσετε ότι υπάρχει πρόοδος, δηλαδή ότι έχουν μειωθεί οι φορές που είναι επιθετικό, μην παραλείψετε να το επιβραβεύετε για να συνεχίσει την καλή προσπάθεια.
Ετικέτες
Αντιδράσεις:

Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget