Συνέδριο ΚΕΔΕ για τον «Καλλικράτη» - Το πρόγραμμα

Συνέδριο ΚΕΔΕ

Τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου, ξεκινάει στο Βόλο, το διήμερο ειδικό συνέδριο της ΚΕΔΕ με θέμα, «Αλλαγή του Καλλικράτη – Νέο Μοντέλο Οργάνωσης και Διοίκησης του Κράτους».
Τις εργασίες του συνεδρίου θα ανοίξει ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης, ο οποίος θα προσδιορίσει το πλαίσιο των βασικών θέσεων της Αυτοδιοίκησης Α΄ βαθμού για την αλλαγή του Καλλικράτη και τη διαμόρφωση ενός νέου μοντέλου οργάνωσης του κράτους.
 Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Π. Κουρουμπλής, ενώ για τις αλλαγές που ετοιμάζει το ΥΠΕΣΔΑ θα μιλήσει ο κ. Κωνσταντίνος Πουλάκης, Πρόεδρος της Επιτροπής για την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Γ.Γ. του Υπουργείου.
 Η μελέτη του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΙΤΑ) με θέμα: «Τριετής Στρατηγική Μεταρρυθμίσεων στη Δημόσια Διοίκηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση (2016-2018)», θα παρουσιαστεί από τον Πρόεδρο Γ. Πατούλη και την Επιστημονική Ομάδα του ΙΤΑ τη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου. 
 Κεντρικά θέματα που θα αναπτυχθούν κατά το διήμερο συνέδριο είναι:
 - Εκλογικό Σύστημα - Όργανα και Λειτουργίας Τοπικής Αυτοδιοίκησης
 - Τριετής Στρατηγική μεταρρυθμίσεων στη Δημόσια Διοίκηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση (2016 - 2018)
 - Αναπτυξιακός Ρόλος των Δήμων - Δημοκρατικός Προγραμματισμός
 - Φορολογική Αποκέντρωση - Πόροι Δήμων.
 Η λήξη των εργασιών θα πραγματοποιηθεί από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλη.
 Να σημειωθεί ότι οι θέσεις της ΚΕΔΕ, αφού προσδιοριστούν στο Βόλο, θα οριστικοποιηθούν στο τακτικό συνέδριό της, που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, 1-3 Δεκεμβρίου.

Ετικέτες
Αντιδράσεις:

Δημοσίευση σχολίου

[facebook][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget