Ενημέρωση για αντιεπιληπτικά, ψυχοτρόπα και ψυχοαναληπτικά ανασφάλιστων

Κωνσταντίνος Λουράντος

- Κωνσταντίνος Λουράντος- 
Για τους συναδέλφους μου φαρμακοποιούς Σύμφωνα με την υπ' αριθ. Α3γ/Γ.Π.οικ.53790 15/07/2016 εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας, τα φάρμακα των θεραπευτικών κατηγοριών Ν03 για τους ανασφάλιστους ασθενείς θα πρέπει να εκτελούνται μόνο σε φαρμακεία νοσοκομείων και όχι σε ιδιωτικά φαρμακεία ή φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.
 Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας ο ΕΟΠΥΥ και το Υ.Υ. τους φαρμακοποιούς ως χωροφύλακες στην συνταγογράφηση των ιατρών, μη χορηγώντας φάρμακα που έχουν ήδη συνταγογραφήσει.
 Το πρωί μίλησα με τον Υπ. Υγείας και τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ στους οποίους εξήγησα πως αν θέλουν να εφαρμόσουν την Υπ. Απόφαση, θα πρέπει να βάλουν φραγμό κατά την συνταγογράφηση στα φάρμακα αυτά μέσω ΗΔΙΚΑ και μάλιστα ΜΟΝΟ για τους ανασφάλιστους,
 Μεχρις ότου ρυθμιστουν τα παραπάνω, εκτελούμε κανονικά τις συνταγές όπως κάναμε μεχρι τώρα και σύμφωνα με την ηλεκτρονική συνραγογράγηση... Εφόσον η συνταγή έχει γραφεί και περναει στο πεδίο των ανασφάλσιστων του προγράματος, εκτελείται Αυριο στις 9:00 οι δύο αντιπρόεδροι του ΠΦΣ εχουν συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ για την τελική ρύθμιση της δημιουργηθείσας κατάστασης και για άλλα θέματα όπως π.χ. η πληρωμή των ληξιπροθέσμων κ.λ.π..

Κωνσταντίνος Λουράντος - FB
Ετικέτες
Αντιδράσεις:

Δημοσίευση σχολίου

[facebook][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget