Στους Δελφούς για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής η Ελ. Κουντουρά

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διήμερη επίσκεψη της Αν. Υπουργού Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού, κας Έλενας Κουντουρά, στο Δήμο Δελφών.Η Υπουργός κήρυξε την Κυριακή, 31 Ιουλίου, την έναρξη της 27ης Διεθνούς Ιστιοπλοϊκής Εβδομάδας Ιονίου 2016, με αφετηρία φέτος για πρώτη φορά το λιμάνι της Ιτέας.
 Νωρίτερα, επισκέφθηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο των Δελφών, όπου ξεναγήθηκε από την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φωκίδας, κα. Αθανασία Ψάλτη.
 Τη Δευτέρα, η κα. Κουντουρά συναντήθηκε στο Δημαρχείο της Ιτέας, με εκπροσώπους και φορείς της περιοχής του Δήμου Δελφών για τα θέματα και τις  προτεραιότητες στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.
 Στη συνάντηση συμμετείχε ο Δήμαρχος Δελφών, κ. Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος, η Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Ιτέας, κα. Τριανταφυλλιά Πιλάλα - Τσακίρη, η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Δελφών, κα. Έλλη Κοτσάνου - Ρομβοτσάνου, ο Βουλευτής Φωκίδας, κ. Ηλίας Κωστοπαναγιώτου, ο εκπρόσωπος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Φωκίδας, κ. Χαράλαμπος Παναγιωτόπουλος, καθώς και η σύμβουλος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, κα. Πέγκυ Αραβαντινού.
 Συζητήθηκαν ειδικότερα θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού και της κρουαζιέρας, οι δυνατότητες ανάπτυξης θεματικών προϊόντων τουρισμού όπως ο ιαματικός, ο θρησκευτικός, ο πολιτιστικός και ο ναυταθλητικός τουρισμός, στη βάση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής, όπως επίσης και θέματα προώθησης και προβολής της ιδιαίτερης τουριστικής ταυτότητας της περιοχής.
 Η Υπουργός επισήμανε ότι, για όλα τα θέματα τουριστικής ανάπτυξης θα υπάρχει στενή συνεργασία του Υπουργείου με τις Αρχές και τους τοπικούς φορείς του Δήμου Δελφών και με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Κουντουρά

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget