Κάλεσμα από το Εργατικό Κέντρο Θήβας

Η κυβέρνηση συνεχίζοντας το καταστροφικό της έργο και μετά την πρόσφατη ψήφιση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου - ταφόπλακα για εργαζόμενους και συνταξιούχους - προωθεί για ψήφιση στη Βουλή, μέσα στο Σαββατοκύριακο ,ένα νέο πολυνομοσχέδιο που:
Αφαιρεί μέσω νέων έμμεσων φόρων αλλά 1,8 δις ευρώ από το λαϊκό εισόδημα.
Δρομολογεί την εκποίηση 19 ΔΕΚΟ και μεγάλης αξίας περιουσιακά στοιχείων του δημοσίου
Θεσμοθετεί τη λαιμητόμο του «αυτόματου μηχανισμού - κόφτη» περικοπής μισθών, συντάξεων, κοινωνικών και αναπτυξιακών δαπανών.
Ειδικότερα,
Με τους νέους έμμεσους φόρους επιβάλλονται πρόσθετοι έμμεσοι φόροι ύψους 1,8 δις ευρώ από την αύξηση του ΦΠΑ σε βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης παράλληλα με τους νέους άμεσους φόρους στο εισόδημα ύψους 1,8 δις, που ήδη επιβλήθηκαν σε μισθωτούς, συνταξιούχους και σε όλα τα λαϊκά στρώματα:
Αυξάνοντας τον ΦΠΑ από το 23% στο 24%, εξέλιξη που θα επιφέρει νέες μαζικές αυξήσεις σε προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης.
Αυξάνοντας τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης που επιβάλλονται στη βενζίνη, στο πετρέλαιο κίνησης, στο πετρέλαιο θέρμανσης, στο υγραέριο, στο φυσικό αέριο και στην κηροζίνη με εφαρμογή από 1η Ιούνη.
Επιβάλλοντας νέους ειδικούς φόρους στη σταθερή τηλεφωνία, στη συνδρομητική τηλεόραση, στα τσιγάρα, στα τέλη των αυτοκίνητων, στον καφέ, στα ποτά!
 Παράλληλα, μπαίνει σε εφαρμογή το σχέδιο πώλησης 19 ΔΕΚΟ και μεγάλης αξίας περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου (ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΕΛΠΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΔΑΘ, ΤΡΕΝΟΣΕ, «Ελληνικό» κλπ),με τη συγκρότηση του «νέου Ταμείου» ιδιωτικοποιήσεων οπου θα συγκεντρώνονται όλα τα έσοδα του ξεπουλήματος των «ασημικών» του λαού και της χώρας, για να παραδίδονται στους δανειστές. Στο διάστημα 2016-18 προβλέπεται να δοθούν τουλάχιστον 5,8 δις €.
Προωθείται επίσης η πώληση σε ξένα αρπακτικά κερδοσκοπικά κεφάλαια όχι μόνο «κόκκινων» αλλά και ενήμερων δανείων, χωρίς να διασφαλίζεται ούτε η αποτροπή πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας.
Το τσάκισμα των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων συμπληρώνεται με νέα προκλητικά προνόμια και ενισχύσεις για τους επιχειρηματικούς ομίλους, για τη θωράκιση και στήριξη της κερδοφορίας τους.
Ο νέος "αναπτυξιακός νόμος" αποτελεί τον παράδεισο του μεγάλου κεφαλαίου. Νέες φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο σε βάθος 15ετίας, νέα κίνητρα σε μεγαλοξενοδόχους, φορολογική ασυλία στους εφοπλιστές, δωρεάν κρατικές χρηματοδοτήσεις έως και το 45% της επένδυσης, επιδότηση με χιλιάδες ευρώ για κάθε θέση εργασίας, νέο ζεστό χρήμα για τη μεγαλοεργοδοσία από το "πακέτο Γιούνκερ", ενώ για να υλοποιηθούν οι “επενδύσεις” θα απαιτηθούν νέες περικοπές μισθών, απελευθέρωση των απολύσεων κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων και των συνδικαλιστικών ελευθεριών.
Πρόκειται για το αντιλαϊκό νομοσχέδιο που θεσμοθετεί «αυτόματο μηχανισμό - κόφτη» περικοπής μισθών, συντάξεων, κοινωνικών και αναπτυξιακών δαπανών στο όνομα της επίτευξης «πλεονασμάτων» στον κρατικό προϋπολογισμό για την πληρωμή τόκων και χρεολυσίων στους δανειστές και μάλιστα με τρόπο που παρακάμπτει τη Βουλή και ακυρώνει τη δημοκρατία και τη λαϊκή κυριαρχία στη χώρα μας. Στην ουσία τίθεται σε λειτουργία μια μηχανή φτωχοποίησης που θα δουλεύει ακατάπαυστα παράγοντας εξαθλίωση από τη μία και πλεονάσματα από την άλλη. .
Η μόνη απάντηση είναι ο ΑΓΩΝΑΣ
 Το Εργατικό Κέντρο καλεί όλους τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του νέου αντεργατικού πολυνομοσχεδίου την Κυριακή 22 Μαΐου στις 5 το απόγευμα στο Σύνταγμα, θα αναχωρήσουν λεωφορεία από τα ΚΤΕΛ Θήβας στις 2:30 το μεσημέρι.
 Η μαζική και ενωτική συμμετοχή στο συλλαλητήριο είναι η απάντησή μας στη νέα κυβερνητική επιχείρηση εξαθλίωσης του Ελληνικού λαού.
 ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ
ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΒΑΡΒΑΡΟ ΠΑΚΕΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

Εργατικό Κέντρο Θήβας

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget