Πράσινο φως για 3.933 συμβασιούχους σε Περιφέρειες, Δήμους και Κοινότητες

Το πράσινο φως άναψε η Κυβέρνηση για την πρόσληψη 3.933 συμβασιούχων με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου και μίσθωσης έργου στις Περιφέρειες, τους Δήμους και τις Κοινότητες της χώρας για το 2016.
 Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χριστόφορος Βερναδάκης, ο υφυπουργός Εσωτερικών Ιωάννης Μπαλάφας και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γεώργιος Χουλιαράκης με την υπ΄ αριθμ. οικ. 16961/2016 απόφασή τους καθόρισαν τον μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό των ατόμων που θα προσληφθούν με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ή θα συνάψουν σύμβαση μίσθωσης έργου, στους ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού για το έτος 2016.
 Η δαπάνη των αποδοχών των 3.933 συμβασιούχων θα καλυφθεί από τους ΟΤΑ και από Ευρωπαϊκά προγράμματα.
 Ειδικότερα, η επίμαχή απόφαση η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ τεύχος Β΄, αρ. φύλλου 1410,19 Μαΐου 2016), αναφέρει, μεταξύ των άλλων, τα εξής:
 «1. Ορίζουμε το μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό των ατόμων που θα προσληφθούν με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ή θα συνάψουν σύμβαση μίσθωσης έργου με τους ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού για το έτος 2016, κατόπιν έγκρισης της επιτροπής της παραγράφου 1 του άρθρου 2 της ΠΥΣ 33/2006 όπως ισχύει, σε 3.933 άτομα συνολικά, εκ των οποίων 933 θα αμείβονται από τους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους των ΟΤΑ ενώ 3.000 θα προσληφθούν στο πλαίσιο ερευνητικών, αναπτυξιακών συμβολαίων και συγχρηματοδοτούμενων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τρίτους έργων.
 Η ισχύς της παρούσας απόφασης αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως».
Τέλος, ως προς την κάλυψη της σχετικής δαπάνης η εν λόγω υπουργική απόφαση αναφέρει: «Το γεγονός ότι από τις διατάξεις της παρούσας προκαλείται δαπάνη σε βάρος του προϋπολογισμού των ΟΤΑ, η οποία θα καλυφθεί από τους αποδιδόμενους από τον τακτικό προϋπολογισμό ΚΑΠ και από προγράμματα συγχρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

πρόσληψη

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget