ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΘΗΒΑΣ‏

Η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 26/2/2016 θα έχει ως βασικό θέμα συζήτησης το Τοπικό Σχέδιο του Δήμου για την διαχείριση των απορριμμάτων.
 Μετά όλα αυτά που έχουν διαδραματιστεί με την μη νομιμότητα του Περιφερειακού Φορέα Διαχείρισης Αποβλήτων και την αφαίρεση της δυνατότητας σύνταξης του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης θα περιμένουμε την νέα πρόταση του Δήμου για το Τοπικό σχέδιο και όχι μια επανάληψη της έκθεσης ιδεών του προηγούμενου.
 Περιμένουμε να έχει ληφθεί υπόψη ο νέος νόμος για τον Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης των Απορριμμάτων (ΕΣΔΑ).
 Περιμένουμε την θέση του για τον φορέα διαχείρισης και υλοποίησης του Τοπικού σχεδίου.
 Περιμένουμε να ληφθούν υπόψη οι πρακτικές και οι αποφάσεις που έχουν λάβει πολλοί Δήμοι στην χώρα μας για να εναρμονιστούν με τον νέον νόμο.
 Το Αυτοδιοικητικό Ριζοσπαστικό Κίνημα Θήβας στην προσπάθεια του να βγούμε από το αδιέξοδο που έχει περιέλθει ο Δήμος μας για το σοβαρό αυτό θέμα με υπευθυνότητα της πλειοψηφούσας Δημοτικής Αρχής με τις εμμονές της στον δρόμο της μη νομιμότητας προτείνουμε τα εξής έξι σημεία διεξόδου:
 1) Ο Τοπικός Σχεδιασμός του Δήμου πρέπει να περιέχει όλα τα στάδια διαχείρισης από την διαλογή στην πηγή, την αποκομιδή , την περαιτέρω επεξεργασία στην Μονάδα (ΜΕΑ) για συνέχιση της ανάκτησης, την κομποστοποίηση και τέλος την εναπόθεση ενός μικρού κλάσματος στον ΧΥΤΥ.
 2) Ο Τοπικός Σχεδιασμός να συμβαδίζει με τις ποσοστιαίες στοχεύσεις σε όλα τα στάδια που ορίζει ο νέος ΕΣΔΑ.
 3) Αναθεώρηση και επανασχεδιασμός της ΜΕΑ διότι ο υπάρχων σχεδιασμός αντίκειται στον ΕΣΔΑ.
 4) Σύσταση Τοπικού Φορέα διαχείρισης που θα υλοποιήσει τον Τοπικό σχεδιασμό με διαδημοτική συνεργασία των τριών όμορων δήμων Θήβας- Τανάγρας- Αλίαρτου.
 5) Θεσμοθέτηση του Δημοτικού, κοινωνικού έλεγχου και συμμετοχής σε όλες τις διαδικασίες με στόχο την εξοικονόμηση πόρων και την προστασία του περιβάλλοντος. Έτσι θα δοθεί η δυνατότητα μείωσης των δημοτικών τελών και μείωση των δαπανών του προϋπολογισμού του Δήμου.
 6) Την κατάθεση του πλήρη σχεδιασμού και έργων με βάση τα παραπάνω για ενσωμάτωση στον Περιφερειακό Σχεδιασμό (ΠΕΣΔΑ) που θα εκπονήσει η Περιφέρεια Στερεάς.

Θήβα,τοπικά νέα

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget