Η ημερίδα του Περιφερειακού Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Στερεάς Ελλάδας

Ο Περιφερειακός Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Στερεάς Ελλάδας (Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας Α.Ε) σε συνεργασία με το Δίκτυο των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Δ.Φο.Δ.Σ.Α) και τον Εθνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης (ε.ο.αν.), διοργάνωσε την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016 ημερίδα στη Χαλκίδα με θέμα Δημιουργία – Αδειοδότηση – Λειτουργία Πράσινων Σημείων.
 Η ημερίδα τελούσε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
 Στην ημερίδα, όπου συμμετείχαν δεκάδες αιρετοί και υπηρεσιακοί παράγοντες από όλη την χώρα, αναπτύχθηκε το σύνολο του θεσμικού πλαισίου για τα πράσινα σημεία, όπως αυτά προσδιορίζονται από το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ).
 Τόσο ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Γιάννης Τσιρώνης όσο και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης καθώς και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος κ. Σάββας Χιονίδης που παραβρέθηκαν στην ημερίδα, τόνισαν την ανάγκη για μια ενεργότερη συμμετοχή των Δήμων στις δράσεις διαλογής στην πηγή για την επίτευξη των στόχων.
 Κοινή θέση όλων των παραβρισκόμενων, για την υλοποίηση του νέου ΕΣΔΑ, ήταν η απελευθέρωση των προσλήψεων προσωπικού στις υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα και η χρηματοδότηση των δράσεων διαχείρισης απορριμμάτων.
 Ο Περιφερειακός Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας Α.Ε παρουσίασε τον σχεδιασμό του τόσο σε υπάρχουσες και απαιτούμενες υποδομές όσο και στην εκπόνηση των τοπικών σχεδίων και των πράσινων σημείων, τα οποία έχουν ήδη ολοκληρωθεί και ενσωματώνονται στο υπό αναθεώρηση Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕ.Σ.Δ.Α).
 Ανάλογη παρουσίαση έγινε και από τον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής για την Περιφέρεια Αττικής.
 Ο Περιφερειακός Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας θα συνεχίσει τις προσπάθειες για την ολοκλήρωση ενός βιώσιμου, λειτουργικού και αποτελεσματικού συστήματος διαχείρισης των αστικών στερεών αποβλήτων της Περιφέρειάς μας με άξονα την διαλογή στην πηγή, την συμμετοχή των πολιτών και τον δημόσιο χαρακτήρα, με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος.

Θήβα,ειδήσεις

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget