Aντιπαράθεση στο Δήμο Λεβαδέων για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις

Φωτιές στις γειτονίες και σειρά εκδηλώσεων στον Καλλικρατικό Δήμο Λεβαδέων περιλαμβάνει το φετινό πρόγραμμα για το "Γαϊτανάκι 2016".
"Υπάρχει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα που προέκυψε μετά από την συνάντηση της Επιτροπής Πολιτισμού με τους εμπλεκόμενους φορείς και τους πολιτιστικούς συλλόγους.
Διατηρείται το έθιμο με τη συμμετοχή και των σχολείων για το γαϊτανάκι στην κεντρική πλατεία της Λιβαδειάς ενώ έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις και στις συνοικίες όπου μέσω των συλλόγων θα πραγματοποιηθεί το άναμμα της φωτιάς ενώ οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν την Καθαρά Δευτέρα με τα κούλουμα στον προφήτη Ηλία", σημείωσε σε δηλώσεις της η Δήμαρχος Λεβαδέων Γιώτα Πούλου.
Επίσης η κ. Πούλου έκανε γνωστό οτι φέτος στη Λιβαδειά θα φιλοξενηθούν καρναβαλιστές από τη Βόρεια Ελλάδα ενώ θα υπάρχει συμμετοχή και από το Δήμο Μεσσαπίας της Εύβοιας.
Ακόμα επεσήμανε οτι παρά τις προσπάθειες που κατέβαλε δεν στάθηκε δυνατόν να εκδηλωθεί συμμετοχή από άλλους συλλόγους προκειμένου να ενισχυθεί η προσπάθεια του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Ομίλου "Το Γαϊτανάκι" για την πραγματοποίηση της παρέλασης ενώ ερωτηθείς για τον Ορχομενό είπε οτι ως όμοροι δήμοι θα μπορούσε να υπήρχε για τις απόκριες ωστόσο αυτό δεν έχει σταθεί δυνατό.
Για προχειρότητα και για αδιαφορία για την προσπάθεια που καταβάλει το "Γαϊτανάκι"  κατηγόρησε την δημοτική αρχή η αντιπολίτευση.
"Εκφράζω τη θλίψη και τη διαμαρτυρία μου για την υποβάθμιση των εκδηλώσεων και του Συλλόγου "Το Γαϊτανάκι" που για ένα τέταρτο του αιώνα πρωταγωνιστεί στις εκδηλώσεις και προσφέρει εθελοντικά στην πόλη. Παρατηρώ μέσα από το πρόγραμμα ότι σαφέστατα υποβαθμίζεται ο ρόλος του και η παρουσία του αυτές τις εκδηλώσεις χωρίς ο ίδιος ο Σύλλογος να έχει ευθύνη", τόνισε ο Άρης Ρούσσαρης.
Ο Γιώργος Ζιώγας σημείωσε σχετικά: "Για μία ακόμα φορά φαίνεται η προχειρότητα με την οποία η Δήμαρχος και δημοτικοί αρχή αντιμετωπίζουν τις εκδηλώσεις για τις απόκριες και το Σύλλογο "Το Γαϊτανάκι", ένα σύλλογο που έχει προσφέρει πολλά και δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να γνωρίζουν τα ήθη και τα έθιμα προσφέροντας παράλληλα λίγες στιγμές χαράς μέσα στα ασφυκτικά πλαίσια της κρίσης που βιώνουμε . Εμείς στηρίζουμε τον πολιτισμό και τις εκδηλώσεις αλλά διαφωνούμε με τον τρόπο της δημοτικής αρχής
Από την Λ.Σ. ο Κώστας Αίσωπος είπε μεταξύ άλλων: "Και πέρσι είχε τεθεί το ίδιο ζήτημα με τις εκδηλώσεις για τις απόκριες και τη συνεργασία με το Σύλλογο "Το Γαϊτανάκι". Ο προγραμματισμός για ακόμα μια φορά γίνεται με μεγάλη προχειρότητα την τελευταία στιγμή ενώ θα έπρεπε πολύ νωρίτερα ο Δήμος να είχε έρθει σε επαφή με τους συλλόγους και τους φορείς για να είχαμε μία καλύτερη διοργάνωση".
Τέλος ο Πρόεδρος του Συλλόγου "Το Γαϊτανάκι" Θανάσης Ανέτας παρά τα προβλήματα συμμετοχής που δημιουργούν εμπόδια σε μια ύστατη προσπάθεια ζήτησε την συνδρομή της δημοτικής αρχής και όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου τονίζοντας οτι "η παρέλαση των καρναβαλιστών και των αρμάτων την Κυριακή είναι το αποκορύφωμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων στη Λιβαδειά".
Καταλήγοντας υπογράμμισε οτι πέρσι ο ίδιος πλήρωσε τα έξοδα ενώ δεν παρέλειψε να κάνει και μια αναφορά στις δράσεις και την πολυετή προσφορά του Συλλόγου στην διατήρηση της παράδοσης και των εθίμων γεγονός για το οποίο "Το Γαϊτανάκι" έχει ανταγωνισθεί πανελλαδικά και έχει τιμηθεί.


viotiki-ora.gr

Θήβα,αυτοδιοικηση

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget