Σημείο συνάντησης Εκκλησίας - Πολιτείας το όφελος του Ελληνικού λαού

Για συνεργασία με σκοπό το συμφέρον του ελληνικού λαού έκαναν λόγο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και ο Υπουργός Παιδείας κ. Νίκος Φίλης κατά την συνάντηση που είχαν σήμερα στην Αρχιεπισκοπή.Κοινό σημείο αναφοράς ήταν ότι Εκκλησία και Πολιτεία ενδιαφέρονται για την προαγωγή των συμφερόντων κάθε ανθρώπου και αυτό είναι το σημείο συνάντησης και συνεργασίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε στον Υπουργό πως ως Αρχιεπίσκοπος διοικεί την Εκκλησία με το Ευαγγέλιο, το Σύνταγμα της Ελλάδος και τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας τον οποίο ψήφισε η Βουλή και αποτελεί νόμο του κράτους. Επισημαίνοντας πως ο Καταστατικός χάρτης επιτάσσει την συνεργασία Εκκλησίας και Πολιτείας για την χριστιανική διαπαιδαγώγηση της νεότητας.
Ο Υπουργός Παιδείας σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους τόνισε πως «συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην Εκκλησία και στη σχέση της με την Πολιτεία. Οι ρόλοι είναι διευκρινισμένοι και θέλουμε να υπάρξει συνεργασία μόνιμη και όχι ευκαιριακή σε όλα τα ζητήματα» είπε ο Υπουργός και προσέθεσε πως «είναι προφανές ότι είναι διακριτοί οι ρόλοι. Τους σεβόμαστε και επιδιώκουμε την συνεργασία προς όφελος του ελληνικού λαού».
Ο Υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε και στο ζήτημα που έχει προκύψει με το μάθημα των θρησκευτικών επισημαίνοντας πως «δεν πρόκειται να υπάρξουν μονομερείς ενέργειες. Πιστεύουμε ότι η αναμόρφωση της διδασκαλίας του μαθήματος των θρησκευτικών που έχει τεθεί και από εκπαιδευτικούς και από τα αρμόδια όργανα της χάραξης εκπαιδευτικής πολιτικής μπορεί να επιτευχθεί».
Συμπλήρωσε, ωστόσο, ότι «είμαστε σε μία περίοδο που η θρησκεία παίζει ρόλο αγαθό και ηθικό, για να αναφερθούμε στην περίπτωση τη δική μας, αλλά και ρόλο που πολλές φορές οδηγεί σε μισαλλόδοξες καταστάσεις και πολέμους, για να αναφερθούμε στην περίμετρό μας».
Ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε πως συμφωνεί με τις θέσεις του Υπουργού και θα ήθελε να προσθέσει μόνο «ότι ο Καταστατικός Χάρτης της Εκκλησίας αναφέρει πως θέματα που έχουν σχέση με την Εκκλησία και την Πολιτεία αντιμετωπίζονται με συνεργασία και σε αυτό μένουμε. Η συνεργασία μας θα είναι συνεχής για οποιαδήποτε προβλήματα παρουσιάζονται χωρίς πείσματα και επιμονές».

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget